Sosyal Medyadaki "Faizsiz Kredi" Tuzağı Emeklinin 1 Milyon 300 Bin Lirasını Etti
Konya’da yaşayan 65 yaşındaki bir emekli, sosyal medyada gördüğü faizsiz kredi ilanına başvurarak büyük bir dolandırıcılık tuzağına düştü. Kredi çekme hayaliyle…
Konya’da yaşayan 65 yaşındaki bir emekli, sosyal medyada gördüğü faizsiz kredi ilanına başvurarak büyük bir dolandırıcılık tuzağına düştü. Kredi çekme hayaliyle kişisel bilgilerini kaptıran vatandaş, tüm birikiminden oldu.
Konya’da ikamet eden 65 yaşındaki K.D., sosyal medyada karşısına çıkan "faizsiz 50 bin TL kredi" ilanına tıklayarak hayatının şokunu yaşadı. İlandaki yönlendirmeleri takip eden emekli, banka hesaplarındaki toplam 1 milyon 300 bin TL'yi dolandırıcılara kaptırdı.
Görüntülü Arama ile Hesapları Boşalttılar
İlanı görünce merak ederek kişisel bilgilerini ve telefon numarasını sisteme giren K.D., kısa süre sonra şebeke üyeleri tarafından telefonla arandı.
Dolandırıcılar, kredi işlemlerinin hızla sonuçlandırılması bahanesiyle yaşlı adamın telefonuna gelen onay mesajlarını onaylattı. Ardından görüntülü arama yöntemiyle mağduru manipüle eden şüpheliler, K.D.’ye banka hesapları üzerinden çeşitli işlemler yaptırdı.
Yaşadığı kabusu anlatan K.D., şu ifadeleri kullandı:
"Telefona gelen mesajı onaylamamı istediler, ben de onayladım. Daha sonra beni görüntülü aradılar, kartlarımdan işlem yapmamı istediler. Hesaplarımı kontrol ettiğimde birden çok kredi çekildiğini ve para transferi yapıldığını gördüm. Hesabımdaki doları dahi bozdurup başka bir kişinin hesabına göndermişler. Olayla ilgili toplam zararım 1 milyon 300 bin TL'dir."
Paralar Mersin’de Çekildi
Durumun farkına vararak dolandırıldığını anlayan K.D., derhal savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
Güvenlik güçlerinin başlattığı soruşturma kapsamında; mağdurun hesaplarından başka hesaplara aktarılan paraların, Mersin’deki bir bankamatikten kimliği henüz tespit edilemeyen bir kadın şüpheli tarafından çekildiği belirlendi.
Emniyet birimleri, parayı çeken kadının kimliğini tespiti ve olayla bağlantılı diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürüyor.
Uzmanlardan Uyarı: "Faizsiz Kredi" Vaatlerine Dikkat!
Yetkililer, son dönemde artış gösteren sosyal medya kaynaklı dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bir kez daha uyardı. Bankaların ve resmi finans kuruluşlarının sosyal medya üzerinden bu yöntemlerle faizsiz kredi dağıtmadığı hatırlatılırken;
Kişisel bilgilerinizin ve şifrelerinizin hiçbir kurumla paylaşılmaması,
Tanımayan kişilerin yönlendirmesiyle telefonunuza gelen onay kodlarının başkalarıyla paylaşılmaması,
Özellikle görüntülü aramalar üzerinden bankacılık işlemlerine müdahale edilmesine kesinlikle izin verilmemesi gerektiği vurgulandı
