Dolar 48,4336 yükseldi Euro 56,2864 yükseldi Gram Altın 6.842,83 düştü
Foto Video Künye 25° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
SEYDİŞEHİR

Seydişehir Giden Gelmez Dağlarında "mor mantar" toplama zamanı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde haftalardır etkili olan yağış sonrası dağlarda çıkan mor mantarlar meraklılarının yüzünü güldürüyor.

12.06.2023 13:58 0 yorum
Seydişehir Giden Gelmez Dağlarında "mor mantar" toplama zamanı

Orta Toroslar olarak tarif edilen Seydişehir-Antalya kara yolu üzerindeki Gidengelmez Dağları'na yağan yağmurdan sonra, vatandaşlar sabah erken saatlerde haftada 3 gün bölgeye mantar toplamaya gidiyor.

 Seydişehir’den Giden Gelmez  Dağlarına mantar toplayan giden  Muammer Acıyan  -Mehmet  Acıyan yaptığı açıklamada, "Yağışların yetersizliğinden dolayı şimdiye kadar çıkmayan mor mantar, son bir haftadır etkili olan yağışlarla yüksek kesimlerde, yaylalarda nem oranın yüksek olması ile çıkmaya başladı. Sabah geldik, çok taze ve güzel mantarlar bulduk. Bildiğimiz ve her zaman yedimiz mor mantarları topladık. Başka tür mantar toplamıyoruz. Ailecek yıllardır bu mantarı toplayıp yiyoruz." diye konuştu.

 

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.