Dolar 48,6749 yükseldi Euro 55,8552 yükseldi Gram Altın 6.873,60 yükseldi
Foto Video Künye 19° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA
Bakan Kurum TOKİ’nin Yeni Ödeme Kampanyasını Duyurdu: Borcunu Kapatana Yüzde 25 İndirim!ZENGİBAR KALESİ’NDE TARİHİ DEĞİŞTİREN BULGULAR: ANTİK ISAURA’NIN İZLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYORKONYA MERKEZLİ 24 İLDE DEV DOLANDIRICILIK OPERASYONU: 65 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARIAvukat Hikmet Balcı'dan İlçe Başkanlığına Güçlü Adaylık Açıklaması: "Kimsenin Adamı Değil, Tüm Partililerin Başkanı Olacağım"Konya'da Ormanda Kaybolan Yaşlı Çift 2 Gün Sonra Sağ Olarak Bulundu“35 YILLIK MESLEKİ MİRAS, YENİ NESİL BİR HEKİMLE AYNI ÇATI ALTINDA”Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Kez Aday Olacak: Başdanışmanı Uçum'dan Seçim İçin "Mart veya 16 Nisan 2028" AçıklamasıKonya'da Kaybolan Yaşlı Çift AFAD ve Ekiplerin Yoğun Çalışmasıyla Sağ Olarak Bulundu Bakan Kurum TOKİ’nin Yeni Ödeme Kampanyasını Duyurdu: Borcunu Kapatana Yüzde 25 İndirim!ZENGİBAR KALESİ’NDE TARİHİ DEĞİŞTİREN BULGULAR: ANTİK ISAURA’NIN İZLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYORKONYA MERKEZLİ 24 İLDE DEV DOLANDIRICILIK OPERASYONU: 65 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARIAvukat Hikmet Balcı'dan İlçe Başkanlığına Güçlü Adaylık Açıklaması: "Kimsenin Adamı Değil, Tüm Partililerin Başkanı Olacağım"Konya'da Ormanda Kaybolan Yaşlı Çift 2 Gün Sonra Sağ Olarak Bulundu“35 YILLIK MESLEKİ MİRAS, YENİ NESİL BİR HEKİMLE AYNI ÇATI ALTINDA”Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Kez Aday Olacak: Başdanışmanı Uçum'dan Seçim İçin "Mart veya 16 Nisan 2028" AçıklamasıKonya'da Kaybolan Yaşlı Çift AFAD ve Ekiplerin Yoğun Çalışmasıyla Sağ Olarak Bulundu
Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
ASAYİŞ

Seydişehir’de Tarihi Yağış: Kuraklık Yerini Bereketli Günlere Bıraktı

Seydişehir’de dün başlayan şiddetli yağışın bugün de gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bölge, geçtiğimiz yaz yaşanan şiddetli kuraklığın ardından son …

13.02.2026 04:36 0 yorum
Seydişehir’de Tarihi Yağış: Kuraklık Yerini Bereketli Günlere Bıraktı

 

Seydişehir’de dün başlayan şiddetli yağışın bugün de gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bölge, geçtiğimiz yaz yaşanan şiddetli kuraklığın ardından son yılların en yağışlı günlerini yaşıyor. Uzun süredir susuzlukla mücadele eden Seydişehir, adeta bahar aylarını andıran bu bereketli dönemle yeniden canlandı.

Su Kaynakları Coştu, Gürlevik Patladı

Yoğun yağışlar, bölgenin yer altı su seviyesini önemli ölçüde yükseltti. Kuğulu Mesire Alanı’nda bulunan ve Seydişehir’in simgelerinden biri olan Gürlevik kaynağı, yağışların etkisiyle "patladı" . Eskiden olduğu gibi yeniden coşan kaynaktan fışkıran sular, piknik alanını gölete çevirdi. Kuğulu’daki gölet taşarken, gölette bulunan kuğular ve ördekler adeta piknik alanında yüzmeye başladı . Gürlevik kaynağının saniyede 1.500 litre suyu sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında Suğla Göleti ve Çarşamba Kanalı vasıtasıyla Apa Barajı’na gönderdiği biliniyor .

Barajlar Doldu, Toprak Suya Doydu

Bölgede Nisan ve Mayıs aylarında son 20 yılın en iyi yağışının alındığı belirtilirken, son iki ayda etkili olan yağışlarla birlikte Taraşçı ve Gökçehüyük barajlarının doluluk seviyesi en üst düzeye ulaştı . Geçen yıl kış ve ilkbahar yağışlarıyla barajlardaki su seviyesi yükselmiş, ancak kurak geçen yaz ve kış döneminin ardından su seviyesi kritik seviyeye kadar gerilemişti . Son yağışlar, kuraklık tehlikesi yaşayan bölgeye âdeta can suyu oldu.

Kaynaklar Coştu, Çiftçinin Yüzü Güldü

İçeri, Kışla, Fası, Susuz ve Elagöz bölgelerinde bulunan kaynaklardan da su patlaması yaşanıyor. Daha önce kuraklık nedeniyle sessizliğe bürünen birçok kaynak, yeniden debi kazanarak akmaya başladı. Toprağın suya doymasıyla birlikte ekili alanların yüzeyi su tutmaya başladı. Bu durum, özellikle Suğla havzasındaki tarım arazilerinde çiftçiler için büyük umut kaynağı oldu .

"Geleceğe Umutla Bakıyoruz"

Son yağışlarla birlikte su kaynaklarının daha da çoğalması beklenirken, bölge halkı yaşanan bu bereketli dönemden oldukça umutlu. Yıllardır özellikle yaz aylarında sulama sorunuyla boğuşan çiftçiler, bu yıl için geleceğe umutla bakıyor. Yetkililer, su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini vurgularken, bölge halkı ise "Maşallah, bir barajımız doldu, kaynaklarımız coştu. Rabbim bereketini artırsın" sözleriyle memnuniyetlerini dile getiriyor.

Seydişehir’de önümüzdeki günlerde de yağışların devam etmesi beklenirken, bölgenin su havzalarındaki yükselişin tarımsal üretime olumlu yansıması bekleniyor.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.