Dolar 49,2160 yükseldi Euro 55,2105 yükseldi Gram Altın 6.644,78 düştü
Foto Video Künye 11° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1

Seydişehir'de 5 çilek bahçesinde başlatılan çilek ekimi 500 dekar alana yayıldı

Seydişehir'de 5 çilek bahçesinde başlatılan çilek ekimi 500 dekar alana yayıldı

21.09.2022 08:29 0 yorum
Seydişehir'de 5 çilek bahçesinde başlatılan çilek ekimi 500 dekar alana yayıldı

 Seydişehir'de 5 çilek bahçesinde ekimine başlanılan deneme çilek ekimi, 16 yılda 500 dekar alana yayılarak bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı haline geldi.

İlçenin Yaylacık Mahallesi'nde 16 yıl önce Tarım İl Müdürlüğü tarafından 5 bahçede başlatılan deneme çilek ekimi ilçede giderek gelişti.

 

- Yıllık 500 tona yakın ürün alınıyor

Yöre halkı için ciddi bir gelir kapısına dönüşen çileğin yurt dışına da ihraç edildiğini belirten mahalle muhtarı Ömer Kalemci de, "Yıllık ortalama 450-500 ton çilek üretiyoruz ve sadece Türkiye değil yurt dışına da ihraç ediyoruz. Üreticiler, çilek yetiştiriciliğinden yılın 5-6 ayı para kazanabiliyor. Bölgede hava şartlarına bağlı olarak hasat sonbaharın sonuna kadar sürüyor. . Mahallemizin yüzde 95 geçimini organik çilekten sağlıyor mahallemizde sadece organik tarım ürünleri değil hayvancılıkta yapılıyor. Çilek ilk bizde başladı, daha sonra Mesudiye, Dikilitaş ve Beyşehir Hüyük bölgesinde yetiştirilmeye başladı. Konya ilçelerinde başlayan çilek dalgasında öncüyüz." diye konuştu.

 

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.