Dolar 49,3358 yükseldi Euro 55,2068 yükseldi Gram Altın 6.612,00 düştü
Foto Video Künye 16° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
ASAYİŞ

Niğde'de Orta Çağ'a ait bir insan mumyasını satmaya çalışan 6 kişi, yakalandı.

Niğde'de Orta Çağ'a ait bir insan mumyasını satmaya çalışan 6 kişi, jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.

12.03.2025 05:17 0 yorum
Niğde'de Orta Çağ'a ait bir insan mumyasını satmaya çalışan 6 kişi, yakalandı.

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Bor ilçesinde Hristiyan bir kişiye ait olduğu değerlendirilen erkek görünümlü mumyayı satmaya çalışan 6 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi.
Operasyonda yakalanan H.G.'nin ikametinde yapılan aramalarda, Orta Çağ dönemine ait ve Hristiyan bir kişiye ait olduğu değerlendirilen, erkek görünümlü mumya ele geçirildi.
H.G. ve gözaltına alınan diğer 5 zanlının jandarmadaki işlemleri sürüyor.
Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, "Ülkemizin kültürel mirasının korunmasına yönelik özverili çalışmalarından dolayı Jandarma teşkilatımıza teşekkür ediyor, başarılı operasyonları için kendilerini tebrik ediyoruz. Kültürel mirasımıza sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.