Konyaspor evinde Gençlerbirliği’ni devirdi! Galibiyet hasreti sona erdi
Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi.
Saat 16.00’da başlayan ve hakem Oğuzhan Çakır’ın yönettiği mücadelede yeşil-beyazlı ekip, sahadan kritik 3 puanla ayrıldı. Bu sonuçla Konyaspor, bu sezon Süper Lig’deki ikinci galibiyetini elde etti.
İlk Yarıda Awaziem Sahneye Çıktı
Karşılaşmanın ilk yarısında her iki ekip de gol bulmak için kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Dakikalar 43’ü gösterdiğinde sahneye çıkan Konyaspor’un savunma oyuncusu Awaziem, kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Yaz transfer döneminde kadroya katılan deneyimli futbolcu, bu golle yeşil-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı. Konyaspor soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle girdi.
Awaziem Farkı İkiye Çıkardı
İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip, 56. dakikada bir kez daha Awaziem ile gol buldu. Ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderen başarılı savunmacı, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Bu golle skor 2-0’a gelirken, Awaziem maçın başrolündeki ismi oldu.
Bahadır Güngördü Penaltıyı Kurtardı
Mücadelenin 72. dakikasında Gençlerbirliği, Melih İbrahimoğlu’nun müdahalesi sonucunda penaltı kazandı. Konuk ekip bu fırsatla farkı indirmek istese de, Konyaspor kalecisi Bahadır Güngördü köşeyi iyi kaparak penaltı vuruşunu kurtardı ve rakibe geçit vermedi.
Bahadır’ın yaptığı bu kritik kurtarışla skor avantajını koruyan yeşil-beyazlılar, kalan dakikalarda skoru koruyarak sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.
