26 Temmuz 2026, Pazar 💵 💶 🥇
SON DAKİKA
SAĞLIK

Konyalıların Beklediği Müjde Geldi: Bakan Memişoğlu İkinci Şehir Hastanesini Duyurdu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Konya'ya ikinci bir şehir hastanesi kazandırılacağını açıkladı. Bakan Memişoğlu, projenin planlama çalışmalarının hızla devam ett…

26.07.2026 08:41 359 okunma 0 yorum
Yazı boyutu
Konyalıların Beklediği Müjde Geldi: Bakan Memişoğlu İkinci Şehir Hastanesini Duyurdu


Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Konya'ya ikinci bir şehir hastanesi kazandırılacağını açıkladı. Bakan Memişoğlu, projenin planlama çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulunarak Türkiye genelinde yürütülen sağlık yatırımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Konya'yı da yakından ilgilendiren müjdeyi veren Memişoğlu, kentte ikinci bir şehir hastanesi için proje ve planlama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Konya'ya İkinci Şehir Hastanesi

Türkiye genelinde sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Bakan Memişoğlu, planlama aşamasındaki yatırımlara değinerek şunları söyledi:

"Şu anda Tokat, Muğla, Konya, Hatay ve İzmir'de yeni şehir hastaneleri planlıyoruz. Konya'daki ikinci şehir hastanemiz için de proje çalışmalarımız aralıksız sürüyor."

13 Şehir Hastanesinin İnşaatı Devam Ediyor

Türkiye genelindeki son duruma ilişkin veriler paylaşan Bakan Memişoğlu, şu an 27 şehir hastanesinin aktif olarak hizmet verdiğini, 13 şehir hastanesinin inşaatının sürdüğünü ve 7 şehir hastanesinin ise ihale ile proje aşamasında olduğunu aktardı.

"Sağlıkta Dünyanın En İyi Hizmetini Sunuyoruz"

Türkiye'nin sağlık alanındaki başarısına vurgu yapan Memişoğlu, "Her gün yaklaşık 3 milyon vatandaşımıza sağlık hizmeti ulaştırıyoruz. Bu anlamda dünyadaki en kaliteli sağlık hizmetini sunan ülkelerden biriyiz," dedi.

Yerli Sağlık Teknolojilerinde Büyük Hamle

Türkiye'nin sağlık teknolojilerinde sadece tüketen değil, üreten bir konuma geldiğine dikkat çeken Bakan, yerli solunum cihazı, kalp-akciğer makinesi ve ultrason cihazı üretiminin yanı sıra yerli ilaç, molekül tedavileri ve aşı geliştirme çalışmalarının da kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Sağlıklı Yaşam ve Koruyucu Sağlık Çağrısı

Konuşmasında sigara kullanımı ve obezite tehlikesine de değinen Memişoğlu, Türkiye'de her üç kişiden birinin sigara kullandığını hatırlatarak vatandaşları daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemeye davet etti.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.