10 Ağustos 2026, Pazartesi 💵 💶 🥇
SON DAKİKA
ASAYİŞ

Konya’dan da ekipler Manavgat yardım için yola çıktı

Konya’dan da ekipler Manavgat yardım için yola çıktı

28.07.2021 16:01 6220 okunma 0 yorum
Yazı boyutu
Konya’dan da ekipler Manavgat yardım için  yola çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen yangın nedeniyle 3 mahalle boşaltıldı. Konya’nın da aralarında bulunduğu çevre illerden destek ekipleri yola çıktı.   

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de orman yangınına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere bölgeye hareket etti.

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK

Son yılların en büyük yangını ile karşı karşıya kalan ilçede 19 helikopter, 9 ilden 412 personel, 9 ilden 103 arazöz ve 2 ilden 6 dozerle müdahale devam ediyor.

Konya’nın da aralarında bulunduğu birçok ilden istenen destekler de yola çıktı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Manavgat’ta çıkan yangına araç ve ekipman ile personel desteğimiz yola çıktı. Duamız, en az zararla en kısa zamanda yangının kontrol altına alınmasıdır. Tüm Antalya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

"BAZI EVLER BOŞALTILDI"

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı. Görülmemiş bir yangın yaşıyoruz. Çam kozalakları yangının sıçramasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.