Dolar 48,8201 yükseldi Euro 55,9519 yükseldi Gram Altın 6.830,60 yükseldi
Foto Video Künye 17° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
ASAYİŞ

Konya dahil 5 ilde 1 milyon liralık dolandırıcılık

Konya’nın da aralarında 5 ilde vatandaşları ‘Adınıza promosyon parası yatırılacak, kart ücreti iadesi yapılacak’ yalanıyla 1 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla yakalanan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

24.06.2025 07:46 0 yorum
Konya dahil 5 ilde 1 milyon liralık dolandırıcılık

 

 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bazı şüphelilerin vatandaşlara cep telefonları üzerinden "Adınıza kredi kartı çıktı, promosyon parası yatırılacak, kart ücreti iadesi yapılacak" gibi söylemlerle gönderdiği mesaj bağlantılarıyla banka sistemlerine ulaştığı ve bu yolla dolandırıcılık yaptığının belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelilerin 8 kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığını tespit etti.

İstanbul merkezli Ordu, Konya, Bursa ve Eskişehir'de özel harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı.

Aramalarda, dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen 1 dizüstü bilgisayar ve 12 cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 5 şüpheli serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.