Dolar 50,0489 yükseldi Euro 56,2524 yükseldi Gram Altın 6.624,36 yükseldi
Foto Video Künye 9° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA
Konya Akşehir’de Köpek Yakalama Operasyonunda Arbede: Köpek Öldü, 2 Kişi Tutuklandı1 Ocak 2027’de Yürürlükte: İşte Yeni Pasaport, Ehliyet, Kimlik ve IMEI Kayıt ÜcretleriKonya'da Nakliye Aracının Çarptığı Kadın Yaşamını YitirdiSEYDİŞEHİR'DE HEM GÖRSEL ŞÖLEN HEM BEREKET: SON 10 YILIN EN HAKİKİ SONBAHARI TOPRAĞA CAN VERDİ!SEYDİŞEHİR'DE 103. YIL COŞKUSU ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI: YAĞMUR NEDENİYLE YARINKİ PROGRAM KAPALI SPOR SALONUNA ALINDIBozkırlı yazar Ali Ulvi Ülker’in “Atalardan Torunlara Konya Efsaneleri” adlı yeni kitabı yayımlandı.ÖZEL HABER | DOĞA, BİLİM YAĞBALIĞI EFSANESİ VE SEYDİŞEHİRKonya Ahırlı’da Tarımda Yeni Dönem: Akkise Göleti İçin İlk Kazma Vuruldu! Konya Akşehir’de Köpek Yakalama Operasyonunda Arbede: Köpek Öldü, 2 Kişi Tutuklandı1 Ocak 2027’de Yürürlükte: İşte Yeni Pasaport, Ehliyet, Kimlik ve IMEI Kayıt ÜcretleriKonya'da Nakliye Aracının Çarptığı Kadın Yaşamını YitirdiSEYDİŞEHİR'DE HEM GÖRSEL ŞÖLEN HEM BEREKET: SON 10 YILIN EN HAKİKİ SONBAHARI TOPRAĞA CAN VERDİ!SEYDİŞEHİR'DE 103. YIL COŞKUSU ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI: YAĞMUR NEDENİYLE YARINKİ PROGRAM KAPALI SPOR SALONUNA ALINDIBozkırlı yazar Ali Ulvi Ülker’in “Atalardan Torunlara Konya Efsaneleri” adlı yeni kitabı yayımlandı.ÖZEL HABER | DOĞA, BİLİM YAĞBALIĞI EFSANESİ VE SEYDİŞEHİRKonya Ahırlı’da Tarımda Yeni Dönem: Akkise Göleti İçin İlk Kazma Vuruldu!
Tümü
SEYYİDHARUN
EĞİTİM

KOMEK’te Yeni Döneme Uzaktan Eğitimle Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında bahar dönemi çevrimiçi olarak 14 bin kursiyerin katılımıyla başladı. Yoğun talep üzerine branş ve kurs sayılarının artırıldığı yeni dönemde 127 farklı branşta kursiyerler karşılıklı etkileşimin olduğu çevrimiçi oturumlarla derslere katılıyor.

19.02.2021 11:33 0 yorum
KOMEK’te Yeni Döneme Uzaktan Eğitimle Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (KOMEK) 2021 bahar dönemi uzaktan eğitimle başladı.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü andan itibaren uzaktan eğitim modeliyle faaliyetlerine devam eden KOMEK’te son olarak güz döneminde 69 kurs merkezinde 30 bine yakın kursiyere seyreltilmiş sınıflarda ve uzaktan eğitim verildi. Uzaktan eğitimlere 71 farklı branşta 5 bin kursiyer katıldı.

Yoğun talep üzerine bahar döneminde ise yeni branşlar eklenerek 127 farklı branşta kursiyerlere çevrimiçi hizmet veriliyor.

Uzaktan 14 bin kursiyerin katılımıyla başlayan yeni dönemde; çocuk hikaye tasarımı kursu, dış ticaret, e-ticaret, robot kol tasarımı, python ile görüntü işleme ve yapay zeka, sosyal medya görsel tasarımı, fusion 360 eğitimi ve karikatür çizimi, dijital resim kursu, masal ve hikaye anlatıcılığı kursları ilk defa açıldı. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda 14-16 yaş grubundaki gençler için de hafta sonu kurs planlamaları yapıldı.

KOMEK’te kursiyerlere yönelik oluşturulan öğrenci paneli ile öğrenciler, kendilerine ait panele giriş yapıp kayıt oldukları kursların ders günleri ile başlama ve bitiş tarihlerini, kaç saat devamsızlık yaptıklarını görebiliyor.

Öte yandan; uzaktan eğitimde görev alan 205 eğitmene, kurslar başlamadan işleyiş ve süreç hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Uzaktan eğitim için öğretmen, öğrenci ve yönetici paneli oluşturulurken bu paneller sayesinde düzenli kontroller sağlanarak uzaktan eğitimde kalitenin üst seviyelere taşınması amaçlanıyor.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.