Dolar 48,4336 yükseldi Euro 56,2864 yükseldi Gram Altın 6.842,83 düştü
Foto Video Künye 25° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
GÜNDEM

KARADENİZDE TÜRK GEMİSİNE VE 12 MÜRETTEBATA ULAŞILAMIYOR

Karadeniz'de korkunç fırtına: Zonguldak'ta karaya oturan gemi ikiye bölündü, Türk gemisinden ise haber alınamıyor

19.11.2023 18:34 0 yorum
KARADENİZDE TÜRK GEMİSİNE VE 12 MÜRETTEBATA ULAŞILAMIYOR

Karadeniz'de korkunç fırtına: Zonguldak'ta karaya oturan gemi ikiye bölündü, Türk gemisinden ise haber alınamıyor
Karadeniz'de fırtına sebebiyle Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde karaya oturan Kamerun bandıralı yük gemisi, büyük dalgalar sebebiyle ortadan ikiye parçalandı. Ayrıca liman açığında bekleyen 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinden ise haber alınamıyor. Türk bandrallı olduğu öğrenilen geminin Rusya'dan geldiği ve 12 mürettebatı olduğu bildirildi.

Karadeniz'de korkunç fırtına: Zonguldak'ta karaya oturan gemi ikiye bölündü, Türk gemisinden ise haber alınamıyor
       

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Karadeniz'de zorlu saatler yaşanıyor. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle sürüklenen Kamerun bandıralı yük gemisi, büyük dalgalar sebebiyle önce karaya oturdu, sorna ikiye bölündü. 


GEMİDEKİ MÜRETTEBATLAR KURTARILDI
Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, geminin kaptanı ile iletişim kurdu. Ekipler, gemideki mürettebatı kurtarmak için çalışma başlattı. Gemide bulunan 13 mürettebat AFAD, Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri tarafından sağ şekilde gemiden tahliye edildi. 

Denizcilik Genel Müdürülüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"19.11.2023 saat 10.00'da Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne ulaşan tehlike sinyaliyle Kamerun Bayraklı 'PALLADA' gemisinin fırtına sebebiyle hasar aldığı ve Ereğli'de karaya oturduğu anlaşılmıştır."


TÜRK GEMİSİNE VE 12 MÜRETTEBATA ULAŞILAMIYOR
Öte yandan, liman açığında bekleyen 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinden haber alınamıyor. Türk bandrallı olduğu öğrenilen geminin Rusya'dan geldiği ve 12 mürettebatı olduğu öğrenildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle gemi ile irtibat kurulamazken, 12 kişinin durumu hakkında bir bilgiye ulaşılamadı.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.