Dolar 49,9993 yükseldi Euro 55,9471 yükseldi Gram Altın 6.402,57 yükseldi
Foto Video Künye 7° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA
Konya Akşehir’de Köpek Yakalama Operasyonunda Arbede: Köpek Öldü, 2 Kişi Tutuklandı1 Ocak 2027’de Yürürlükte: İşte Yeni Pasaport, Ehliyet, Kimlik ve IMEI Kayıt ÜcretleriKonya'da Nakliye Aracının Çarptığı Kadın Yaşamını YitirdiSEYDİŞEHİR'DE HEM GÖRSEL ŞÖLEN HEM BEREKET: SON 10 YILIN EN HAKİKİ SONBAHARI TOPRAĞA CAN VERDİ!SEYDİŞEHİR'DE 103. YIL COŞKUSU ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI: YAĞMUR NEDENİYLE YARINKİ PROGRAM KAPALI SPOR SALONUNA ALINDIBozkırlı yazar Ali Ulvi Ülker’in “Atalardan Torunlara Konya Efsaneleri” adlı yeni kitabı yayımlandı.ÖZEL HABER | DOĞA, BİLİM YAĞBALIĞI EFSANESİ VE SEYDİŞEHİRKonya Ahırlı’da Tarımda Yeni Dönem: Akkise Göleti İçin İlk Kazma Vuruldu! Konya Akşehir’de Köpek Yakalama Operasyonunda Arbede: Köpek Öldü, 2 Kişi Tutuklandı1 Ocak 2027’de Yürürlükte: İşte Yeni Pasaport, Ehliyet, Kimlik ve IMEI Kayıt ÜcretleriKonya'da Nakliye Aracının Çarptığı Kadın Yaşamını YitirdiSEYDİŞEHİR'DE HEM GÖRSEL ŞÖLEN HEM BEREKET: SON 10 YILIN EN HAKİKİ SONBAHARI TOPRAĞA CAN VERDİ!SEYDİŞEHİR'DE 103. YIL COŞKUSU ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI: YAĞMUR NEDENİYLE YARINKİ PROGRAM KAPALI SPOR SALONUNA ALINDIBozkırlı yazar Ali Ulvi Ülker’in “Atalardan Torunlara Konya Efsaneleri” adlı yeni kitabı yayımlandı.ÖZEL HABER | DOĞA, BİLİM YAĞBALIĞI EFSANESİ VE SEYDİŞEHİRKonya Ahırlı’da Tarımda Yeni Dönem: Akkise Göleti İçin İlk Kazma Vuruldu!
Tümü
SEYYİDHARUN
EKONOMİ

İslam Memiş Üstüne Basa Basa Uyardı: "Bir Sabah Kalktığınızda Paranız Buhar Olabilir"

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin yeni tahminlerde bulunurken vatandaşları emanet birikimler konusunda sert bir dille uyard…

11.10.2026 03:29 0 yorum
İslam Memiş Üstüne Basa Basa Uyardı: "Bir Sabah Kalktığınızda Paranız Buhar Olabilir"


Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin yeni tahminlerde bulunurken vatandaşları emanet birikimler konusunda sert bir dille uyardı.

"Emanet Bırakılan Altınlar Buhar Olabilir"

İddialara göre İstanbul Kuyumcukent'te, kuyumcu atölyelerinden ürün toplayıp karşılığını ödemeyen 'çantacılık' yöntemi yüzünden yaklaşık 64 kilogram altın ortadan kayboldu. Ortaya çıkan zararın ise yaklaşık 420 milyon liraya ulaştığı öne sürülüyor.

Finans analisti İslam Memiş, gündemdeki bu olaya dikkat çekerek yatırımcılara net bir çağrıda bulundu. Birikimi kuyumcuya ya da tüccara emanet etmenin ciddi riskler taşıdığını vurgulayan Memiş, "Bir sabah kalktığınız zaman o emanet bıraktığınız altınların buhar olduğunu göreceksiniz" diyerek vatandaşları uyardı.

Piyasalarda Fed ve Dolar Endeksi Takibi

Piyasaya dair beklentilerini de paylaşan Memiş, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarının enflasyonu dizginleyebileceğini ancak art arda gelen artırımların tercih edilmediğini söyledi. Ekim ayında faiz artırımı ihtimalinin zayıfladığını belirten uzman, Aralık ayında ise 25 baz puanlık bir adımın hâlâ masada olduğunu dile getirdi. Dolar endeksinin yeniden 104 seviyesine çıkıp çıkmayacağı da yakından takip ediliyor.

Altın ve Gümüş Fiyat Beklentileri

  • Ons Altın: Fed tutanaklarının ardından %1,33 gerileyerek 4.110 dolar civarına inen ons altında İslam Memiş, 4.070 doları destek, 4.370 doları ise direnç seviyesi olarak takip ettiğini belirterek fiyatların bu bantta seyretmesini beklediğini aktardı. Çin'deki tatil sonrası talebin yönü de piyasa için belirleyici olacak.

  • Gram Altın: Gram altın tarafında ise 6.500 - 7.000 TL bandı öngörülüyor.

  • Gümüş: Ons fiyatı 59,5 dolar, gram fiyatı ise 94,5 lira civarında seyrediyor. Gümüşün %2-3 bandında değer kaybetmesiyle altın/gümüş rasyosu yükseliş kaydetti.

İslam Memiş, 2026 yılını bir "toplama yılı" olarak tanımladığını ve sabredenlerin karşılığını alacağı bir dönem olacağını ifade etti. Altın ve gümüşün mevcut seviyelerde hâlâ ucuz olduğu yönündeki görüşünü tazeledi.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.