Dolar 49,2152 yükseldi Euro 55,0538 yükseldi Gram Altın 6.632,39 yükseldi
Foto Video Künye 9° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
EKONOMİ

ESK, ramazan ayı öncesinde 40 bin canlı hayvan tedarikinin yapılacağını bildirdi

Et ve Süt Kurumu (ESK), ramazan ayı öncesi fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla yaklaşık 40 bin canlı hayvan tedarikinin yapılacağını bildirdi.

24.01.2025 06:25 1 yorum
ESK, ramazan ayı öncesinde 40 bin canlı hayvan tedarikinin yapılacağını bildirdi
Ankara

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, piyasa regülasyonuyla görevli olan kurumun yaklaşan ramazan ayı öncesinde tüketicilerin uygun fiyatla kırmızı ete ulaşması için bir dizi tedbirler aldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla Kurumumuzca, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmelerinde hazır bulunan canlı kasaplık hayvanların yanı sıra, ramazan ayının başına kadar yaklaşık 40 bin canlı hayvan tedariki yapılacaktır." bilgisine yer verildi.

Söz konusu hayvanların kesimi yapıldıktan sonra elde edilecek karkas etlerin uygun fiyattan PERDER üyesi marketlere, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine, yemek firmalarına ve et sanayicilerine ulaştırılacağı belirtilen açıklamada, "Böylelikle her ramazan ayı öncesinde sebepsiz yere yapılan fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır." ifadesine yer verildi.

Yorumlar (1)

May-Kıl 25.01.2025 05:45
Yama dikiş tutmuyor artık, ülkemizde yetiştirmediğimiz sürece ete mahrum kalırız.
Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.