Dolar 48,4336 yükseldi Euro 56,2864 yükseldi Gram Altın 6.842,83 düştü
Foto Video Künye 25° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
ASAYİŞ

Dolandırıcıların yeni tuzağı: e-Devlet bilgileri ele geçiriliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, CİMER üzerinden yapılan dolandırıcılıklara ilişkin bir uyarıda bulundu. Merkez, resmi kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logolarının kullanılarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

20.01.2024 07:43 0 yorum
Dolandırıcıların yeni tuzağı: e-Devlet bilgileri ele geçiriliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) adının kullanılarak, vatandaşları dolandırma girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  "Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" vaadiyle yapılan paylaşımlardaki linkler aracılığıyla kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin amaçlandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz" uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.