Beyşehir Göl Festivali’nde Hareketli Dakikalar: Bıçaklı Kavga ve Trafik Yoğunluğu Şehri Kilitledi
18. Geleneksel Beyşehir Göl Festivali, yoğun katılımın yanında asayiş olayları ve trafik sıkışıklığıyla başladı. Konser sonrası çıkan bıçaklı kavgada 16 ve 17 y…
18. Geleneksel Beyşehir Göl Festivali, yoğun katılımın yanında asayiş olayları ve trafik sıkışıklığıyla başladı. Konser sonrası çıkan bıçaklı kavgada 16 ve 17 yaşındaki iki genç yaralanırken, emniyet güçleri ilçe genelinde tedbirleri artırdı.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen 18. Beyşehir Göl Festivali, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce ziyaretçiyle büyük bir hareketliliğe sahne oldu. Ancak festivalin ilk günlerinde yaşanan yoğunluk, beraberinde asayiş olaylarını ve trafik aksamalarını da getirdi.
Konser Sonrası Bıçaklı Kavga: 2 Genç Yaralandı
Festival alanındaki konser programının sona ermesinin ardından, sahne yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede arbedeye dönüşen olayda A.Ş. (16) ve A.T. (17) bıçaklanarak yaralandı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralı gençler, ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gençlerin sağlık durumlarının kontrol altında olduğu öğrenildi.
Polis ekipleri, kaçan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için geniş çaplı inceleme başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine başvurulurken, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamera görüntüleri de mercek altına alındı.
Trafik Durma Noktasına Geldi
Festival kapsamındaki konserler ve Beyşehir-Antalya kara yolundaki tatilci hareketliliği birleşince, ilçe merkezinde yaya ve araç trafiği tavan yaptı. Özellikle Köprübaşı Caddesi ve yeni köprü üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Trafik ekipleri, ulaşımın aksamaması için kritik kavşaklarda yoğun bir mesai harcadı.
Emniyet Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkarıldı
Festival alanında ve ilçe merkezinde meydana gelen diğer kavga ile yaralamalı/maddi hasarlı trafik kazalarına da polis ekipleri takviye kuvvetlerle anında müdahale etti. Olaylara karışan şüpheliler gözaltına alınırken, kaza yerlerinde güvenlik önlemleri alınarak ulaşım normale döndürüldü.
Emniyet yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliği için festival boyunca asayiş ve trafik denetimlerinin aralıksız süreceğini belirterek; sürücüleri trafik kurallarına uymaları, vatandaşları ise ekiplerin yönlendirmelerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.