Dolar 50,0724 yükseldi Euro 55,9609 yükseldi Gram Altın 6.556,39
Foto Video Künye -1° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA
Konya Akşehir’de Köpek Yakalama Operasyonunda Arbede: Köpek Öldü, 2 Kişi Tutuklandı1 Ocak 2027’de Yürürlükte: İşte Yeni Pasaport, Ehliyet, Kimlik ve IMEI Kayıt ÜcretleriKonya'da Nakliye Aracının Çarptığı Kadın Yaşamını YitirdiSEYDİŞEHİR'DE HEM GÖRSEL ŞÖLEN HEM BEREKET: SON 10 YILIN EN HAKİKİ SONBAHARI TOPRAĞA CAN VERDİ!SEYDİŞEHİR'DE 103. YIL COŞKUSU ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI: YAĞMUR NEDENİYLE YARINKİ PROGRAM KAPALI SPOR SALONUNA ALINDIBozkırlı yazar Ali Ulvi Ülker’in “Atalardan Torunlara Konya Efsaneleri” adlı yeni kitabı yayımlandı.ÖZEL HABER | DOĞA, BİLİM YAĞBALIĞI EFSANESİ VE SEYDİŞEHİRKonya Ahırlı’da Tarımda Yeni Dönem: Akkise Göleti İçin İlk Kazma Vuruldu! Konya Akşehir’de Köpek Yakalama Operasyonunda Arbede: Köpek Öldü, 2 Kişi Tutuklandı1 Ocak 2027’de Yürürlükte: İşte Yeni Pasaport, Ehliyet, Kimlik ve IMEI Kayıt ÜcretleriKonya'da Nakliye Aracının Çarptığı Kadın Yaşamını YitirdiSEYDİŞEHİR'DE HEM GÖRSEL ŞÖLEN HEM BEREKET: SON 10 YILIN EN HAKİKİ SONBAHARI TOPRAĞA CAN VERDİ!SEYDİŞEHİR'DE 103. YIL COŞKUSU ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLADI: YAĞMUR NEDENİYLE YARINKİ PROGRAM KAPALI SPOR SALONUNA ALINDIBozkırlı yazar Ali Ulvi Ülker’in “Atalardan Torunlara Konya Efsaneleri” adlı yeni kitabı yayımlandı.ÖZEL HABER | DOĞA, BİLİM YAĞBALIĞI EFSANESİ VE SEYDİŞEHİRKonya Ahırlı’da Tarımda Yeni Dönem: Akkise Göleti İçin İlk Kazma Vuruldu!
Tümü
SEYYİDHARUN
EKONOMİ

Bankalardan asgari ücret alanlar ile ilgili yeni karar

Türkiye Katılım Bankaları Birliği üye bankaları, maaşı asgari ücret veya altında olan kişilerin borçlarını artık haczetmeyecek.

19.01.2022 05:01 0 yorum
Bankalardan asgari ücret alanlar ile ilgili yeni karar

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üye bankalarının kendi alacakları için geçerli olmak üzere; aylık geliri asgari ücret veya altında olan borçluların, üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatan ücreti ve maaşının haczedilmemesi ve teminata alınmaması kararlaştırıldı.

Yine bu kişilerin hesaplarına yatan sosyal yardımların da haczedilmemesi, teminata alınmaması ve borçların tahsilatında kullanılmamasını da kapsayan kararla ilgili duyuru bütün TKBB üyelerine yapılarak yürürlüğe girdi.

TKBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, güçlü bir devamlılığın ancak ve ancak içinde bulundukları toplumun ihtiyaçlarını gözeterek, paydaş ekonomisini odağa alarak mümkün olacağını belirtti.

Göktaş, şunları kaydetti: Tek taraflı değil, kolektif bir kazancı ve refahı önemseyen, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle faaliyetlerini yürüten ve bugüne kadar yaşanan tüm krizleri başarıyla atlatan katılım bankacılığı sektörünün giderek artan gücü de bu çalışma anlayışından ileri gelmektedir. Önümüzdeki dönemde tüm dünyada katılım finans sektörünün, faaliyet modelinin ve benimsediği prensiplerin, finans modellerinin sürdürülebilirliği açısından ne derece önemli olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Ülkemizin refah düzeyinin yükseltilmesi misyonunda ekonomik hedeflere ulaşmayı amaçlayan katılım bankacılığı, toplumsal fayda odağına hizmet eden esasları ile sosyal finans konusunda üzerine düşen sorumlulukların farkında olarak yeni adımlar atmaya devam edecek.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.