Dolar 48,4336 yükseldi Euro 56,2864 yükseldi Gram Altın 6.842,83 düştü
Foto Video Künye 25° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
GÜNDEM

Baharın müjdecileri Konya'ya geldi! Farklı türler gözlerden kaçmadı

Son yılların en soğuk ve yağışlı kış mevsimini yaşayan Konya'da bahar Mart ayı sonunda kendisini göstermeye başladı. İlk baharın müjdecisi olan çeşitli kuş türleri göç rotasında yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyılarında görülmeye başlandı

26.03.2022 09:55 0 yorum
Baharın müjdecileri Konya'ya geldi! Farklı türler gözlerden kaçmadı

Son yılların en soğuk ve yağışlı kış mevsimini yaşayan Konya'da bahar Mart ayı sonunda kendisini göstermeye başladı. İlk baharın müjdecisi olan çeşitli kuş türleri göç rotasında yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyılarında görülmeye başlandı


 
Konya'da uzun ve soğuk geçen kışın ardından bahar mevsimi nihayet kendisini hissettirmeye başladı. Beyşehir ilçesindeki göl kıyılarına baharın müjdecisi olarak nitelendirilen farklı türdeki kuşlar da gelmeye başladı.

BAHARIN MÜJDECİLERİ

Türkiye'nin kuş cennetleri arasında gösterilen ve kuşların da göç rotasında yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda kış mevsiminin geride kalmasının ardından baharın müjdecisi olarak gösterilen, aralarında leyleklerin de olduğu farklı türlerde kuşlar gelmeye başladı. Göl kıyılarında sığ alanlarda yiyecek arayışı içerisindeki farklı türler gözlenmeye başlandı.


KARA LEYLEKLER YOĞUN

Kuş fotoğrafçısı Selman Sayın, leyleklerin mekânlarının bulunduğu Beyşehir ilçesine gelmeye başladığını belirtirken, bu yıl kıyılarda yoğun olarak kara leylekleri gördüklerini söyledi. Beyaz ve karaleyleği göl kıyılarında bir arada uçarken ve yiyecek ararken fotoğrafladığını belirten Sayın, "Karaleylekler beyazları gibi değil. Çok ürkek türler, fotoğrafını çekebilmek de çok kolay değil. Hemen kaçıyorlar, yanlarına çok yaklaşamıyorsunuz.

FLAMİNGOLAR DA VAR

Leyleklerin yanı sıra bu yıl ilk kez Beyşehir Gölü'nün Yeşildağ ve Kurucuova arasındaki kıyılarında sığ yerlerde sazlıklar arasında beslenmeye çalışırken bir flamingoya da rastladım. Sanırım bunlar bölgeye toplu olarak gelmiş olmalı, ama ben sadece Tavşanlı adası mevkiinde birisinin fotoğrafını çekmeyi başarabildim. Yağışların ardından daha önceleri suların çekildiği alanların tekrar sularla dolması ile birlikte bu alanda küçük balık arayışı içerisinde olduklarını da gözledim. Leylekler ise eriyen kar sularının olduğu tarlalarda yine yiyecek arayışı içerisindeydiler" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.