Afyonkarahisar'da 8 Kişiyi Katleden Zanlının Kan Donduran İfadesi ve Olayın Perde Arkası
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Yukarıtandır, Ayazini ve Kıyır köylerinde pompalı tüfekle art arda gerçekleştirilen ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği ka…
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Yukarıtandır, Ayazini ve Kıyır köylerinde pompalı tüfekle art arda gerçekleştirilen ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Olayın baş zanlısı Arif Sefa Özdemir’in ifadesi ve köylülerin anlattığı cinayet zincirinin detayları ortaya çıktı.
40 Bin Euro'luk Biçerdöver ve Borç Anlaşmazlığı
İddiaya göre zanlı Arif Sefa Özdemir, geçtiğimiz yıl Ahmet Uzel’den 40 bin Euro karşılığında bir biçerdöver satın aldı ve bu makineyle Manisa ile İzmir çevresinde tarım işlerinde çalışmaya başladı. Ancak biçerdöverin İzmir’de tarlada çalıştığı esnada aniden yanarak kullanılamaz hale gelmesi, taraflar arasında anlaşmazlık doğurdu.
Özdemir’in ifadesine göre Ahmet Uzel, geçtiğimiz hafta kendisiyle görüşerek biçerdöverden kalan 11 bin Euro alacağını talep etti. Özdemir ise kalan borcunun 4 bin Euro olduğunu savunarak kısa süre içinde ödeme yapacağını kaydetti.
Telefonda Tehdit ve Pusu İddiası
Borç miktarı nedeniyle taraflar arasında başlayan tartışmanın büyüdüğü, telefon görüşmelerinde karşılıklı küfür ve tehditlerin yaşandığı belirtildi.
Zanlının, olay günü ödeme yapacağını söyleyerek Ahmet Uzel’i Afyonkarahisar’a davet ettiği, Uzel'in ise yanına Bekir ve Noman Toprak’ı alarak şehre geldiği öğrenildi. Ayazini köyü çıkışında buluşan taraflar arasında çıkan tartışmanın ardından Özdemir’in, yanında getirdiği pompalı tüfekle 3 kişiyi öldürdüğü belirlendi.
Araç Gasp Etmek İçin 5 Kişiyi Daha Katletti
İlk saldırının ardından olay yerinden kaçan zanlının, kaçış güzergâhı üzerinde araç değiştirmek ve gasp etmek amacıyla dehşet saçmaya devam ettiği ortaya çıktı. Zanlının bu süreçte 5 kişiyi daha öldürdüğü, 1 kişiyi de ağır yaraladığı kaydedildi.
Köylüleri ve Muhtar Olayı Anlattı
Zanlı Arif Sefa Özdemir'in köylüsü Ali İhsan Adatepe, cinayet zincirine ilişkin bildiklerini şu sözlerle aktardı:
"Duyduğum kadarıyla alacak verecek meselesi varmış. Daha önce biçerdöverciler çocuğu dövmüşler. Ardından telefonda 'Gelin vereyim, anlaşalım' diyerek onları o tarafa çağırıp pusu kurmuş, vurmuş. Oradan Kıyır tarafına giderken yolda iki kişiye denk geliyor; arabayı vermeyince onları da vuruyor. Daha sonra Fethibey yolunda kadın öğretmenlere denk gelmiş, arabayı almak için onlara da ateş etmiş."
Bozhöyük Köyü Muhtarı Ramazan Arıçam ise zanlının ailesinin çiftçilikle uğraştığını belirterek, "Köyde öyle herhangi bir husumetleri yoktu. Arif evlenip boşanmış, 2 çocuğu varmış. Gurbetçiydi, Manisa taraflarında biçerdöver işleriyle uğraşıyordu" dedi.