Dolar 48,4336 yükseldi Euro 56,2864 yükseldi Gram Altın 6.842,83 düştü
Foto Video Künye 25° SEYDIŞEHIR HABER
SON DAKİKA Tümü
Güneş Özel Öğretim — Üst Banner 6:1
EKONOMİ

1 Ocak'tan itibaren zamlanıyor: Araç başına 2 bin 360 TL alınacak

Yeni yılla birlikte devreye girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uyarınca şirketlerin araçlarına taktırması zorunlu kılınacak olan "Taşıt Tanıma Birimleri"n…

14.11.2024 18:50 0 yorum
1 Ocak'tan itibaren zamlanıyor: Araç başına 2 bin 360 TL alınacak

Yeni yılla birlikte devreye girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uyarınca şirketlerin araçlarına taktırması zorunlu kılınacak olan "Taşıt Tanıma Birimleri"nin ücreti 2 bin 360 TL + KDV olacak.

Yeni yılla birlikte birçok kaleme zam gelecek, birçok yeni uygulama da ilk kez devreye girecek.

1 Ocak tarihi itibariyle Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamaya konulacak. Kurulum ve işletme görevi Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne verilen sistem, tüm vergi mükellefleri için zorunlu olacak.

Akaryakıt harcamalarını gider gösterebilmeleri için şirketler tarafından araçlarına "Taşıt Tanıma Birimleri"ni (TTB) bu sene bitmeden taktırmaları gerekiyor.

2 BİN 360 TL + KDV OLACAK

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından ilan edilen TTB fiyatı şu anda bin 810 TL + KDV olarak uygulanıyor. Dolayısıyla şirketler yılbaşına kadar araçlarına bu fiyat üzerinden TTB taktırmak zorunda bulunuyor.

Ancak GİB'in resmi internet sitesinde bulunan bilgilere göre TTB'lere de yeni yılla birlikte Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında zam yapılacak.

Ekim ayında açıklanan yıllık Yİ-ÜFE yüzde 32,24 olarak hesaplandı. Böylelikle TTB taktırma fiyatı gelecek yıl kayıt yapacak araçlar için 2 bin 360 TL + KDV olarak güncellenecek.

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.