banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

2024 yılı emekli yılı olarak ilan edildi ya kulağa ne kadar hoş geliyor. Emeklibu kadar düşünülüyormuş  meğerse bu kadar kıymetli ve değeri var da farkında değilmişiz.

Biz de emekliler olarak  neyimiz eksik ki bu güzel kutlama gününe yada yılına bizde bir şeyler yapıp katkıda bulunmuyoruz. Ayıpta ediyoruzdestek ve katkı vermeyerek. İşte bu noktada katkıda bulunmamız lazım ama düşünüyorum da nasıl bulunalım ne yapalım.Bu  sorunun cevabını hep beraber gelini bulmaya çalışalım.

 2024 yılına girdiğimizde emekli maaşınıza yapılan zamlar bayağı da yüzümüzü güldürecek diye düşündük. Ancak yapılan zamlar kök maaşı ayağıyla uydurulan bir hesaplama metoduyla maalesef bir kısmı maaşımıza yansımadı. Daha sonra yapılan düzenlemelerle bu giderilmeye çalışılsa da ama istenilen ölçüde bir fayda da temin etmedi. Kök maaş düzenlemesi hizmet ve basamak farkı olanlara yansıtılmadı.Memurlara verilen seyyanen zam emeklisine  layık görülmedi. Emekli, maaşını aldığı zaman yüzü güleceği yerde gerildi, yıprandı, kara kara düşünmeye de devam etti. Tabii devletin yöneticilerin ve siyasilerin bakış açısından olaylara bakıldığında, bütçe imkanlarıyla yapılan zam veya verilecek miktar sınırlı olduğu söylenmekte ve ifade edilmekte. Ancak bütçe imkanlarıyla ifade edilse de bunun inandırıcı yönünün olup olmadığı da tartışılır. Zira aynı bütçe içerisinde bazı kurum ve kuruluşların hoyratçakaynak kullanmaya hâlâ devam etmekte ve tasarruf tedbirleri adı altında yapılan uygulamalar sözde kalmakta özde uzak olarak ne yazık ki kamuoyunda görülmektedir.

.      Neyse konumuza dönelim  biz emekliler olarak bu emekli yılına nasıl bir katkı verelim diye düşündüğümüzde yapabileceğimiz işleri şöyle sıralayabiliriz. Evimizde kıcımızı kırıp( yetersiz beslenmeden zaten kırılacak)oturarak vaktimizi geçirebiliriz, torunlarımıza çikolata bile almayarak daha da harcamalarımızı kısabiliriz, gerekirse hasta olmamaya hasta olsak da doktora gidip sosyal güvenliği masrafa sokmamaya  gayret edebiliriz, taleplerimizi söylemeyerek susa biliriz, öğün yemeğimizi zaten sağlık için de gerekli üçten ikiye ikide ise bire düşürebiliriz, ilaç kullanımını kısarak acılardan kıvranarak harcama yaptırmayarak  katkıda bulunabiliriz. Öldüğümüzde ölüm yardımı talep etmemelerini, kimsesizler mezarına gömülmeyi vasiyet edebiliriz.

Bunun dışında emeklinin emekliler yılına katkı sağlaması ile ilgili herhangi bir şey ne yazık ki aklıma gelmiyor.Gelmez çünkü verebilecekleri yada vaz geçebilecekleri lüksleri  zaten yok bıraktık onlar bir yana hayatlarının idamesi için gerekli şeylerden bile vaz geçilenler var.

     Yine de  hemen hepsi bu kadar mı da demeyin. Emeklinin katkısı bir yıl ile sınırlı değil büyük pastayı görün lütfen. Emekli sadece emekli yönüyle ilgili katkıda bulunmuyor ki  bütçenin içerisindeki payı refah seviyesi bu kadar aşağılarda seyretmesiyle zaten çok önemli bir katkıda bulunuyor. Bir yıl değil öteden beri katkıda bulunuyor son zamanlarda da bu katkıyı süper hale getirdi.İşte emekli yılındaki emeklinin bu yıla katkısı da bunlardan ibaret.

       Valla büyüksün emekli var ol sağ ol

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.