banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Bugünlerde başta YÖK?te olmak üzere beş üniversitenin bölünmesi konuşuluyor tartışılıyor.

Geçtiğiz haftalarda Seydişehir Meslek Yüksek okuluna ilave bina yapılmadan öğrenci sayısının artırılması hususunda toplantılar yapıldı, yazılar yazıldı, açıklamalar yapıldı.

           

Seydişehir Meslek Yüksek Okulu halen, ?Elektrik, Otomotiv, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Makine (Normal ve ikinci öğretim) ve Grafik Tasarımı ayrıca İktisadi ve İdari Programlar bölümüne bağlı işletme programları? bölümleri ile akşam ve gündüz olmak üzere eğitim veriyor.

             

Selçuk üniversitesinde toplamda 75 bin örgenci eğitim görüyormuş. Seydişehir meslek yüksek okulunda ise, 1357?si erkek, 317?si kız öğrenci olmak üzere toplam 1674 öğrenci eğitim görüyor. 1674 öğrencinin 1100?ü normal öğretim(Gündüz), 574?ü ise ikinci öğretim (Akşam) eğitime devam ediyor.

 

Konya?nın diğer ilçelerindeki Meslek Yüksek Okullarında eğitim gören öğrenci sayıları dikkate alındığında Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrenci sayısının ne kadar komik kaldığı açıkça görülür.

             

Çeşitli çevrelerce Uzun zamandan beri ek bina konusu tartışılıyor ama bir arpa boyu yol alınamıyor. Bu Tartışma ortamına zemin hazırlayan ve birinci derece sorumlu olanlar hep topu taca atmakla meşgul.

 

Sürekli ?birileri okulu yapıversin bende reklâm yapayım oh ne güzel.?  Değilse elini taşın altına koyup haydi başlıyoruz dese, elini cebine bir  atsa  biz kesinlikle  arkasının çok güçlü  bir şekilde  geleceğini  iddia ediyoruz..

 

Bunun örnekleri çok, buradan isimlerini zikretmek istemiyoruz etrafa bakmak yeterli.  Hiçbir siyasi beklentisi olmadan sadece hizmet amacı ile birçok bina yapılmadı mı? Seydişehir de.   Kim yapıyor  pekala saçı sakalı ağarmış ihtiyarlar.

 

Şimdi Selçuk üniversitesi ikiye bölünmesi söz konusu ve bu çalışma üniversitede yeni yapılanmalar gerektireceğini herkesçe biliyor. Birçok yeni fakülte açılması konuşuluyor. Büyük ilçelerdeki bina bakımından yeterli olan meslek yüksek okulları fakülte olma olasılığı çok yüksek.

Sonuç acıda olsa biz ek bina yapma tartışmalarına devam ederken başka ilçeler fakülteye kavuşacak.

 

Şimdi buradan soruyoruz?

 

SÜ' bölünüyor  Seydişehir?in payına düşen ne...?

 

Bu konuyu sürekli işleyen sürekli gündemde tutan Seydisehirhaber ve değerli yazarları sonuna kadar mücadele edecek ve Allahın izniyle haberleri ile köşe yazıları ile  ilçemize  kazandırdığı  hizmetlere  yenisi eklemek ve özellikle ek bina ve fakülte  konusunu sonuna kadar gündemde tutmaya  devam edecektir.        

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.