banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Hadineyse yine de terk edemeyeceğim sevdiğim bir huyumu. O da Allah için selam vermem. Yani ne mana çıkarırsanız çıkarın. Ne tarafa çekerseniz çekin. Yusuf (a.s.) gibi gömleğimi arkadan yırtıp dilinizden kan pıhtıları dökülse de, en emin beldenin en emini olan efendimiz MuhammedMustafa (s.a.v.)’in şu müjdesine SARILACAĞIM. Ne buyuruyor o eşsiz varlık âleminin lambası. EbuHureyre (r.a.)’den naklettiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur.“İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Size, yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir iş göstereyim mi? Aranızda selâmı yayın.”

Dolayısıyla Selamünaleykümbeyler…“Var olmaya sebep, âleme rahmet, son Peygamber doğdu ismi Muhammed (s.a.v.), doğmuştu öksüzüm, haber doğruydu, şahadet parmağı göğe doğruydu.”Rahmet Peygamberinin rahmet denizinde bir damla olmak dileğimle,

         Ondan uzakta idrak ettiğimiz Mevlid-i Nebi (s.a.v.) Haftamızın yeryüzünde küfrün, cehaletin yok olmasına, dünyanın KANREVANdeğil çocukların koşup oynadığı bir gülistan olmasına, başta Gazze, Filistin ve tüm dünya müslümanlarının halasına, küffarların zelil ve yok olmasına vesile olmasını, bizleri yoktan var eden. Varlığından haberdar eden. Şekil veren, rızık veren. Takvaca kimilerini kimilerinden üstün kılan Rabbimiz (c.c.)’dan niyaz ederken,1-7 Ekim tarihleri arası Camile ve Din Gönüllüleri Haftası münasebetiyle, İslam’ın evrensel mesajlarını insanlığın idrakine sunan, hiç şüphesiz en zor vazifelerden biri, mesuliyeti hissedilerek din hizmetinde bulunan ve o hizmete ADANMIŞbir Din Gönüllüsü şöyle diyor. “Sabah namazına vaktinde uyanamazsam endişesiyle hiçbir gün yatağa rahat yatamadım.” Böyle bir şuurdan cemaat eksik olmaz.

Bu şuurla mihrap, minber ve kürsülerinde görev yapan mihrabı ile nübüvveti, kürsüsü ile eğitim camiasını, minberi ile devleti temsil eden ADANMIŞDin Gönüllülerimizin Camiler ve Din Gönüllüleri Haftasını tebrik ve tebşir ederim. Ahirete göçmüş hocalarımıza Rabbimiz (c.c.)’in af ve mağfiretine nail olmasını niyaz ediyorum.

 

 

Yusuf ÇAKICI

                                                                                              Seydişehir /KONYA

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.