banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

 قد نادت الدنيا على نفسها
  لو كان فى العالم من يسمع     
كم واثق بالعمر افنيته                                وجامع بددت ما يجعع

ked nêdet id dünyê alê nefsihe,lev kêne fil alemi men yesme'u kem vêsikin bilumri efneytuhu,ve câmiin beddettu mê yecm'u.

Eğer bu  dünyada kulak verip duyan ve dinleyen varsa dünya şöyle diyor:Nice kimseler var ki, ömrüne  ve hayatına  güvendi dünyada ebedi yaşayacağını düşündü ama ben onların devam edecek diye zannettikleri ömrü  tükettim.                            Nice insanlar mal ve mülk topladı ama ben o malları dağıtıp paramparça ettim malları varislere intikal etti.

Dünyanın sesini duymasak bile olup bitenleri görmüyor muyuz? insanların tek tek veya topluca öldüklerini görmüyor muyuz, bu kısa ömrün nasıl tükendiğini insanların topladıkları malın varislere kaldığını hatta varislerin mal yüzünden kavga ve niza' ettiklerini mahkemeye düştüklerini bazen anlaşamadıklarını ve bazen üzücü olaylar olduğunu,mal yüzünden nelerin onu bittiğini görmüyor muyuz, yaşamıyor muyuz.?

Bazıları dünyanın bu acı ikazını duyuyor ama hepimiz görüyoruz fiilen yaşıyoruz ve bizden önce vefat eden kardeşlerimizi ellerimizle mezara indiriyor akabinde olup bitenleri seyrediyoruz.

Ahiret yolcusu olarak bizler ibretle dinlemeli ibretle bakmalı ibretle düşünmeliyiz helal malın hesabı haram malın azabı olduğunu da unutmayalım.            

Yüce Allah bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize ibretle bakmayı,hakikatı görmeyi dinlemeyi ve ibret alıp dünya ve ahiret için lazım olan azığı toplamayı nasip eylesin. 


Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü                

12 Eylül 2024 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.