banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Eğitim yetenekleri keşfetmek ve geliştirme sanatıdır.

Öğretmenler, yetenek keşfetme ve geliştirme ustasıdır. 

Yeteneksiz öğrenci yoktur, kabiliyeti keşfedilememiş ve geliştirilememiş öğrenciler vardır.

Ufuk, idealler ve hedefler insanı harekete geçirir. Hedefe ulaşmak için gayret ederken yeteneklerimiz gelişir. 

Yuvarlanan taş yosun tutmaz. Durgun sular kurtlanır.

Büyük iş başarmış insanlar BÜYÜK HEDEF’leri olan kimselerdir, büyük ideallere gönül verirler. 

 

20 milyon gencimiz dersbaşı yaptı. Onlara büyük düşünmelerini, büyük işler başarmış atalarımızı örnek almalarını, büyük hedefler belirlemelerini tavsiye ederim.

Hedefe ulaşmak için yeteneklerimizi geliştirmek şart, bunun için programlı çalışmak gerekir. 

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmeyi kafasına koyar, padişah olur olmaz hazırlıklara başlar. 28 defa kuşatılmış fakat alınamamış şehri kuşatır. O zamana kadar bulunmayan büyüklükte şahî topları döktürür. 

Yıkılan surları ören surun arkasındaki ustayı vurmak için havan topu icat eder. Toplar görerek atış yapar, havan topu görmeden aşırtmalı atış yaparak hedefi vurur.

 

Düşman, donanmamızı yenip Haliç’e girince moral üstünlüğü Bizans’a geçer. Fatih, moral üstünlüğü elde etmek için bir gecede 72 gemiyi Tophane sırtlarından yağlı kalaslar üzerinden kaydırır, Haliç’e indirir ve üstünlüğü ele geçirir.

Top tekniğinde Osmanlıdan iyisi yoktur. 

Teknik bilgiye dayanır. Osmanlı; bilim ve sanatta zirvedir. 

53 gün süren amansız bir mücadelenin sonunda İstanbul’u alır; 1125 senelik Bizans Devleti’ne son verir, orta çağı kapatır, yeni çağı açar. 

Çağ Açıp Çağ Kapayan Gazi Sultan Fatih isimli biyografik romanımı öğretmen ve öğrencilerimize tavsiye ederim. 

Fatih büyük hedefler belirleyen, öğrenme merakı olan, ilim öğrenerek zekâsını geliştiren, büyük işler başarma azim ve gayreti olan bir insandı. Osmanlı Devleti’ni cihan devleti yaptı. 

 

Düşmanları için söylediği şu cümle ufkunu gösterir ve çok önemlidir:

“Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri yetişemez!”

Osmanlı Devleti; ilim, eğitim, kültür, sanat, adalet, devlet kurma ve yönetme, farklı ırk ve dinden insanları idare etme yönünden dünyanın tanıdığı en büyük devletlerden biridir. 

Bu başarı şüphesiz devleti idare eden atalarımızın zekâ, maharet ve gayretinin eseridir.

Osman Gazi, Söğüt’te kurulan küçük bir beyliği; kendilerinden kat kat büyük Bizans ile savaşarak büyüttü. Bursa’yı kuşatır, bu güzel şehri almak oğlu Orhan’a nasip olur. 

Büyük idealler sahibi Osman Gazi, oğlu Orhan’a büyük hedef gösterir:

“İstanbul’u al, gülzar yap!”

Kosova’da haçlı ordusunu yenen 1. Murat, zaferden sonra harp meydanını gezerken yerde yatan bir Sırp’ın aniden kalkıp yüreğine hançer saplaması sonucu şehit olur. Öleceğini anlayan sultan, oğlu Yıldırım Bayezit’e şu tavsiyede bulunur:

“Attan inmeyesüz!”

Azim, gayret ve cihadı tavsiye eder.  

En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (sav); başarılı bir eğitimci idi, öğrencilerine büyük hedefler gösterdi. İslam’ı anlatmaya başladığı ilk günlerde insanlar büyük ufuklar açtı:

“Lailahe illellah deyin, Araplara ve Acemlere hâkim olursunuz.”

Medine’de devlet kurduğu zaman hedefi yükseltti:

İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, askeri ne güzel askerdir.” 

Küçük işlere kafayı takanlar büyük hedeflere ulaşamaz. Büyük bir gayret ile çalışmayan yeteneklerini geliştiremez, büyük eserlere imza atamaz.

Büyük idealleri olan, kafasına büyük hedefler koyan, hedefe ulaşmak için program yapan ve planlı çalışanlar büyük işler başarır. 

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Halkalı Baytar Mektebi’nde okurken Simon’un notlarının yüksek olduğunu ve okul birincisi olacağını öğrenir. Soluğu okul müdürünün kapısında alır. Müdüre şöyle der:

“Simon okul birincisi. Bir Müslüman gayrimüslimlerden geride olamaz. Ben yetim bir çocuğum. Bana okul pansiyonunda kalma imkânı verin. Simon’u geçeyim!”

Teklif müdürünün çok hoşuna gider, Akif’e pansiyonda kalma imkânı sunar. 

Akif yetimdir, evleri Fatih’tedir. Her gün 26 km yol yürümektedir. Yola harcadığı 5-6 saati derslerine ayırır ve okul birincisi olur.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy isimli biyografik romanı öğrenci ve öğretmenlere tavsiye ederim. 

Öğrencilerimize büyük düşünmeyi ve büyük hedefler seçmeyi öğretmeliyiz ki büyük başarılara imza atsınlar. 

Beyin Vitamini: Çağ Açıp Çağ Kapayan Gazi Sultan Fatih ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy isimli kitaplar Ensar Neşriyat yayınıdır. (İletişim: 0212 4911903 / [email protected] veya www.kitapyurdu.com ) 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.