banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Seydişehir gibi bölgesel bir merkez olan bir ilçede KPSS sınavının yapılmaması, halk arasında soru işaretleri yaratıyor.

 Özellikle Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır ve Akseki gibi çevre ilçeler için ulaşım açısından en uygun nokta olan Seydişehir, daha önce YKS  sınavı için Konya’ya  giderken Seydişehire  sahip çıkan  Seydişehir Sevdalıları tarafından  yapılan çalışma ile  Seydişehir de  YKS  sınavları yapılmaya   başlanarak  binlerce  öğrencinin  bulunduğu yerde  sınava   girmesi sağlanmıştı.

O zamandan beri YKS –TYT  gibi sınavlara ev sahipliği yapmaya   başlayan ilçede KPSS sınavlarının burada yapılmaması tartışma konusu oldu.

Beyşehir’de 2024 yılında ilk defa  KPSS Lisans  ve Önlisans  sınavı yapılırken, Seydişehirde sadece 15 Eylülde  yapılacak olan KPSS ortaöğretim  sınavının yapılası ve Lisans ve Önlisan  sınavlarının Seydişehirde  yapılmamasında  ve  bu imkanlardan mahrum kalması, bazıları tarafından siyasi bir başarısızlık olarak değerlendiriliyor.

Bu durumu sorgulayan vatandaşlar, Seydişehir’in neden sahipsiz bırakıldığını ve bu konuda kimin sorumlu olduğunu merak ediyor.

İlçenin nüfusu, konumu ve güvenlik açısından avantajları göz önünde bulundurulduğunda, KPSS gibi önemli bir sınavın Seydişehir’de yapılması gerektiği belirtiliyor.  

1Ekim 2024 yapılacak KPSS Önlisans sınavına Türkiye geneli bir milyon kişi girecek ilçemizden binlerce öğrencinin gireceği  Sınavın Seydişehirde yapılmaması, ilçenin hak ettiği önemi görmediği şeklinde yorumlanıyor ve yetkililerin bu konuda adım atmaları gerektiği vurgulanıyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.