banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174


اذا ما خلوت الدهر يوما فلا تقل 
خلوت ولكن قل علي رقيب 
İzê mê helevteddehre yevmen felê tekul helevtü velêkin kul aleyye rakîybün.
Günün birinde tek başına ve yalnız kaldığında deme ki ben yalnızım, bilakis deki biri beni gözetliyor.

Tasavvuf ehlinin ileri gelenlerinden Zünnun- u Mısrî bu hususta şöyle der: şu hususlar murakabenin alametlerindendir Yüce Allah'ın indirdiğini her şeyden üstün tutmak Yüce Allah'ın tazim ettiğini tazim etmek Yüce Allah'ın küçük saydığı şeyleri küçük görmek. 

Murakabe sahibi kişi Yüce Allah'ın Hafîyz Rakîyb Alîym Semî' Basîyr mübarek isimleriyle karşı karşıya kalmış demektir.

Zira kişi konuşunca Yüce Allah duyar çünkü Semi'dir hareket edince Yüce Allah görür çünkü Basirdir bir şeyi gizleyince yüce Allah bilir çünkü Alîymdir, kişi evinden çıkınca Yüce Allah onu gözetler zira Yüce Allah Rakîbtir, gözetleyicidir kişi bir amel işlerse Yüce Allah onu yazar ve yazdırır zira Hafîyzdır.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi, hayatını murakabe şuuru içinde yaşayan,, ömrünü İhsan ile iç içe geçiren kullarından eyle.Amin. 

Ahmet ÖZKAN 
Emekli Müftü 

22 Ağustos 2024 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.