banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kâbus dolu bir sezonun ardından, son hafta ligde kalmayı başarmıştık. Transfer döneminde, ince eleyip sık dokuyan Konyaspor yönetimi, birçok oyuncu ile yollarını ayırıp, birçok yeni ismi takıma kazandırdı. Slovenya kampında olumlu sinyaller veren temsilcimiz, 7 sezondur kaybetmediği Kasımpaşa’ya deplasmanına galibiyet parolasıyla gitmişti. En son 3 sezon önce İlhan Palut ile ligi 3. Sırada bitirdiğimiz sezon galibiyetle lige başlamıştık.

Ligin ilk haftaları her takım için zor olur. Hele ki bu takım yeni kurulan bir takım ise takımın oturması zaman alır. Rakip Kasımpaşa ise tam tersi bir birini tanıyan ve transfer yapmayan bir takım olarak karşımızdaydı. Konyaspor ilk yarı pozisyon vermeden harika bir duran top golüyle devreyi önde kapatmıştı. İkinci yarının başında Kasımpaşa kalecisi Gianniotis’in gelişi güzel vuruşu ile çıkarken dengesiz yakalanan defansımız, verdiği ilk ciddi pozisyonda, topu ağlarımızda görmüştük.  Kasımpaşa takımı bu dakikalarda topa biraz daha fazla hâkim olmaya başladı. Normal şartlarda maçın bitimine 15 dakika varken, galip başladığınız bir maçta, mağlup duruma düşerseniz, yeni kurulan takımlar burada havlu atarlar. Konyaspor açısından beni en çok umutlandıran şey bu oldu. Yeni bir takım olmalarına rağmen vazgeçmediler. Önce Adil’in yine gelişi güzel doldurduğu topu, Mükemmel kontrole ağlarla buluşturan Aleksicardından bu sezon kanatlardan da çok can yakacağını belli eden Umut’un golüyle gelen galibiyet. Konyaspor’unkadro mühendisliği gerçekten bu sezon fark oluşturacağını ilk maçtan bize kendini belli etti. Henüz ilk hafta için büyük konuşmamak gerekse de; duran toplar, uzaktan şutlar, karamboller ve yan toplar için oluşturulabilecek en iyi takım oluşturulmuş. Daha bu takımda bu sezon adından çok söz ettirecek, Tunahan, Melih İbrahimoğlu geçen sezona damga vuran Cikaleshi ve birkaç önce imza atan, sağ bek Boranijasevic’in takıma verebileceği katkıyı düşünürsek, çok can yakacak bir takım oluştuğunu görmek zor olmasa gerek. Galibiyet golünden sonra Adem Eren’in oyuna girmesi, kısa zamanda olsa süre alması sevindirici. İlerleyen günlerde kendisinden patlama beklediğimi de söylemeden geçemeyeceğim…

Haftaya oynanacak Galatasaray maçı bu galibiyeti perçinlemek için büyük şans olacaktır. Hem şehrin bütünlüğü için, hem de takımın gelişimi için, ligin başı olmasına karşın çok önemli bir maç olacaktır.

Bu takım yeni kuruldu. İlla ki kaybedeceği, kötü oynayacağı, maçları da izleyeceğiz. Ama terinin son damlasına kadar mücadele edecek ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarından hiç şüphemiz olmayacak! Taraftarımız bu takımı özellikle evinde yeniden Anadolu’nun en zor deplasmanlarından biri haline getirmesi gerekiyor. Birlikte aşılacak çok engel, gidilecek çok yolumuz var. Bu takıma güvenelim, her sonuçta yanında olalım. Işıklı günler uzak değil, bu takımda umut var, bu takımda başarıya açlık var.  Yeni kurulan takımların en çok ihtiyacı olan şey galibiyettir. Mağlubiyetler birer alışkanlıksa, galibiyetlerde öyledir.

Maçın sözü; Sadece sınırlarını aşmanın riskini alanlar ne kadar ileri gidebildiklerini görürler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.