banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

2024 YKS sınavında Türkiye çapında İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin başarıları konuşuluyor.

Seydişehir İmam Hatip Lisesinde bir öğrencimiz Türkiye çapında “ilk bine” girerek, Seydişehir Eğitim camiasına, çalışınca neler yapılabileceğini gösterdi.

LGS Sınavında Seydişehir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin başarısı hiç de küçümsenmeyecek nitelikte.

Şimdi şöyle bir hafızamızı yoklayıp sonra tekrar konumuza dönelim.

28 Şubat süreci; bu okulların orta sınıfını kapatarak ve katsayı adaletsizliğini getirerek İmam Hatip okullarının bitmesi için düğmeye basılan bir süreçti. 

O dönemde, bunun böyle olduğunu görüp de din bezirgânlığı yapanlar, İHL'leri bitirdiler, diyerek konuyu ajite ettiler, ama gelin görün ki kendi çocuğunu bile İHL'lere göndermeyerek bu bitiş sürecine destek oldular. 

Öğrencisizlikten kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan bu okullarda, motivasyonu kalmamış dinozor eğitimci ve yöneticiler, kendisi insan olmaya çalışırken, öğrencisini melek yapmaya uğraşan, Kendi  grubuna  kendi  cemaatine insan  devşirmekten  başka   bir  amacı  olamayan, kendi kafa yapısına uymayan öğrencileri dışlamak, onun açığını arayıp diz çöktürmeye çalışmak,  öğrencinin ahlâkî çalışkanlığı, kişiliği yerine saçı, giyimi, kuşamı  ile uğraşan, güya   ahlâk  abideleri, bunu kendi hataları yüzünden öğrencilerin sevgisizliğine muhatap olanların, bu durumlarını öğrencilerden öç alarak kapatmaya ve devletin kendisine vermiş olduğu yetkileri, notu  ve disiplin kurulunu, silah  olarak kullanmak, şahsi kaprislerine kurban etmeye çalışarak bu sürece adeta  çanak tuttular.

Gelişen ve değişen şartlara ayak uyduramayan, misyonunu ve vizyonu kaybetmiş,   öğrenciye ve topluma verecek hiçbir şeyi kalmamış bir anlayışın, çağdaş eğitim sisteminde yeri olmadığını o zaman söylemiştik. Bir veli olarak bir imam hatip sevdalısı olarak isterseniz bu örnekleri daha da çoğaltabilirim ama şimdilik yeter diyorum.

Bu arada, bu anlayışta olan yöneticiler Seydişehir’in bazı okullarında hâlâ var mı  ve yönetmeye    devam  ediyor mu, ediyor.

Sormayın hangi okullar olduğunu. Okulların akademik başarısına bakarsanız anlarsınız.

Bizler bu şehirde bu konuları dile getirdiğimiz için konuyu tartışamayacak kadar bedevi, çarşıda pazarda karşılaşınca insanı süsecek gibi yabani, Liyakatsiz, vizyonsuz, iki koyunu bile güdemeyen adamlar olduğuna şahit oluyoruz.

Tarihte hep böyle olmuştur şimdide böyledir Hak ederek değil de siyaseten  bir yerlere getirilirsen sonuç böyle olur…

Neyse.

Fazla polemiğe girmeyelim…

….. 

Eğitim, insan odaklı olduğu için kaliteli insan yetiştirmeyi yüreğinde hisseden ve öğrenciyi insan gibi gören,  onları kendi çocuğu gibi görüp onları kucaklayan,  onları yüreği ile seven, ötelemeyen, kucaklayan, dışlamayıp bağrına basan, öğrencilere bir ana bir baba anne şefkati ile yaklaşan, yürekleri başarı ile üretmekle ile atan, merhamet dolu eğitimcilerimizin sayısının çoğalması başarıyı muhakkak getirecektir.

Özellikle Seydişehir İmam Hatip ve bir çok okulumuzda son yıllarda büyük değişim oldu. Gelişen ve değişen şartlara ayak uyduramayan, misyonunu ve vizyonu kaybetmiş,   eğitimcilerin ve yöneticilerin yerine; vizyonu ve misyonu olan, öğrenciye değer veren, ona despotik anlayışla  değil de  sevgi  ile   yaklaşan  ve  öğrenciye   hak  ettiği  değeri   veren, bir  yönetim  anlayışı  hakim olunca   her  alanda   başarı arka  arkaya   gelmeye  başladı.

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri “TEKNOFEST, TÜBİTAK, Üniversite Sınavları, Spor Müsabakaları, Mesleki Yarışmalar, Sanat Yarışmaları, Matematik ve Astronomi Projeleri, Fen Projeleri, Sosyal Sorumluk  Projeleri, SOSYALFEST'de finale  kalma derken şimdi de  YKS'de   Seydişehir birincisi  çıkararak   büyük  bir   başarı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Bu ülkede, bu şehirde her okul her öğrenci çok değerlidir.  Bu ülkenin bir ferdi olarak her öğrencinin vatanına milletine faydalı bir bilim insanı olarak, hayal ederek onların önünü açmak onlara gerekli eğitimi, öğretimi vermek eğitimcilerin ve idarecilerin işidir. Bu ülke bizim,  bu çocuklar bizim,  bu ülkenin geleceği eğitimde kaliteli insan yetiştirmek.

 Bizler çocuklarımızın yetiştirilmesinde ve okullarımızın gelişmesinde katkı veren değerli eğitimcilere minnettarız.

Sonuç olarak; yeri gelince tek gayesi başarmak olan her okulu, her kurumu destekleriz överiz, bunun yanında bulundukları makamları işgal eden yönetemeyen kim varsa onlara da hak ettiği değeri veririz!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.