banner174

banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bugünlerde ülkemizde  tasarruf tedbirleri adına birtakım kamu kurum ve kuruluşlarında ve belediyelerde özel tedbirler alınarak tasarruflu olunmaya çalışılmaktadır.

Bu geç kalınmışbir uygulama olsa da bugüne kadar yapılması gereken kamu adına en önemli işlerden birisini oluşturmaktadır.

Buna, kamu maliyesinin disiplini ve bütçenin denkliği bakımından masrafların azaltılması adına tümkamu kurum ve kuruluşların, belediyelerin,özel idarelerin özel ve katma bütçeli kuruluşların hassasiyetle dikkat etmeleri gerekmekte ve buna destek olmaları da beklenmektedir.

  Elbette ki tasarruf hayatımızın her döneminde olması gereken tedbirlerden gelmekte olup, bu bireyde, ailede de toplumda devlette vazgeçilmez bir olgu olarak da sürekli canlılığını ve tazeliğini koruması elzemdir. Zira kazandığından çok harcama yapan herkesin müsrif tücar gibi elbette bir gün kötü sonuçlarla karşılaşacağı da unutulmamalıdır.

 Peki kamudaki tasarruf gerçek manada genelgelerde, yönetmelikten belirttiği gibi olabilecekmidir?  Bunun gerçek manada  olabilmesi için bütün yetkililer azami dikkat göstermeli ve gösterme gayretinde olmalı ve gerçekten de benimsemelidirler.İşte burada gerçek ve samimi davranış tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinde yetkililerde kamu adına beklenmektedir. Özellikle merkezi idarenin taşra ziyaretlerinde ki gösterişlerde uzak durulmalıdır. Makam araçları gidilecek yerlere taşınmamalı peşine sayısız bürokrat koruma takıp hava atılmamalıdır.Artık online ile emirler verilip neticeler  sorulabilir .Bu hem maliyetsiz hemde bire bir görüşme imkan da vermektedir.
Tasarruf tedbirlerinden devletin tüm kuruluşları sorumlu olmalı, askeri ve sivil ekran yargı vs ayrıcalık tanınmamalıdır.Bu konuda her amir ve memur sorumluluğu vardır ve olmalıdır da.

Bu doğrultuda,kendisine tahsis edilmiş aracı var diye gerekli gereksiz seyahat etmek, kamu kaynaklarını düşünmeden verimlilik çerçevesini olup olmadığına bakmadan kullanmak, gereksiz yere yatırımların önünü açmak, verimlilik kavramına dikkat etmeden personeli değerlendirme çabasında olmamak, gereksiz yere ziyaretler yapmak, ziyaretler kabul etmek,mesaisini  gereksiz yere öldürmek ve mesai mefhumuna dikkat etmemek bizce tasarruf tedbirlerinde olmazsa olmazları olarak herkes tarafından riayet edilmesi gereken altın kurallardır.

    Ancak üst yöneticilerin bu alışkanlıklarından vaz geçip geçmedikleri  kontrol edilmeli ve denetlenmelidir. Hiç şüphesiz başın başı, başında padişahı vardır.

Tasarruf bir dönem için değil tüm zamanlarda olmalı ve küçüksenmemelidir. Özellikle de uymayanlar da kim olursa olsun müeyyidesi ile mutlaka karşılaşmalıdır.Aksi halde netice zor alınır.Gereksiz lambaların yanmasından tutunda muslukların durumuna kadar dikkat edilmeli ve personele de benimsetilmelidir.

  Ancak bunlar kamu adına yapılır ve sürdürülürse tasarruf tedbirlerinde beklenen netice alınabilir.Yoksa kağıt üzerinde kalır ve arşivlerde kaybolup gider.

  Bizden söylemesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.