banner174

banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kıyamete kadar Yassı Adalar devam edip gidecek. Dünya milletleri bu kafayla zorlanarak da olsa hakikati buluyorlar, bulacaklar ancak; bugün zulüm her yerde, değişik isimlerle de olsa sürüp gidiyor.

                Altmış dört yıl öncesi bizi üzerken; belki altmış dört yıldır sürüp giden Filistin’ e, Filistinlilere yapılan zulüm de sürüp gitmektedir...

                 Dünkü gün Refahta ki çadırlarda hayata tutunmaya çalışan Filistinli Kardeşlerimize ölüm yağdıran İsrail ve destekçileri kim olursa olsun gün olup, kurulmasında hiç şüphemizin olmadığı Mahşer Meydanı’nda kiBüyük Mahkeme’ de herkes Rabbimiz tarafından kesilen cezaya müstahak olacaktır ki o gün; çok vahim bir gün olacaktır.

                İnancımız o ki İslam’da; Tevhid, Nübüvvet, Haşir’ den sonra dördüncü sırada; ADALET VE İBADET gelir.

                Allah’ın varlığına ve birliğine inanıp, Peygamberlik ve dünyanın ölümünden sonra bir hayatın varlığına iman eden her kimse; Adalet ve İbadet gerçeğine de iman edecektir.

                Adaletsizlik dün de vardı bugün de var ve kıyamet kopana kadar da devam edecektir. Burada önemli olan dâhilde ve hariçte biz adaletin yanında mıyız? İşin apaçık gerçeği şu ki bugün dünya üzerinde ki bütün insanlar bunu adaleti aramaktadır.

                Dünya üzerinde ki Anayasaları insanlar yaptıklarına göre, bugün dünyanın her yerinde insanlığın adâletten yoksun yaşamasını; altmış sekiz yıllık hayatımda henüz anlayabilmiş değilim.

                Herkes, her yerde adaletten, özgürlükten dem vururken her yerde adalet terazisinin hep yanlış tartmasını da, varsa anlayabilen beri gelsin!

                Kimse,Keser gibi hep kendine yontmasın! Biraz da, Testere gibi olmalıyız; “Bir sana bir bana” şeklinde. Değilse ne Mevlâna’yı ne de Mevlâna gibi büyüklerimizin sözlerini doğru anlamamış yahut işimize gelen yolu doğru seçmiş oluruz ki; yanlış değil “çok yanlış” olur.

                Yeni Yassı Adaların ve Gazze katliamlarının da olmaması için; husûsen memleketim için, Yeni Anayasa yapma çalışmasının da doğru yürümesi için bugünkü seçtiklerimize; Milletvekillerimize çok hem de çok iş düşmektedir.

                Husûsen tüm şehitlerimize Allah rahmet etsin derken Onların akan kanlarının hatırı için; sağlam bir anayasa yaparak önce memleketimizde adaleti sağlamaktır.Dahası;bütün dünyada Adalet terazisinin doğru tartmasına katkıda bulunmak olacaktır ki hasretle beklenen günler o günlerdir.                

                Allah’ın izni ve keremi ile o günler gelecektir, gelmelidir de...

                Bizlere düşen onun yolunu yapmaktır.

               

Yassı Ada; bir “Ada” ya!

Türkiye’m ki Yarım Ada

Çıkmayalım gelin Ay’a

Koşalım gel balca tada

               Özgürlükle o da olur

               Kalp ararsa nuru bulur

               Kalbi olan doğru solur

               Ey istibdat, gelme yâda!

Yılları, boş sevda çaldı

Türk milleti dersi aldı

Dosdoğruya pek az kaldı

Yürüyelim gel sanata

               San’at marifetle dolsun

               Gel ittihat tutma yosun

               Şu zor günler kayıp olsun

               Sarıl doğru dü kanata

Gerçekleri kabullenmek

Kanatları bulmak demek

Maksat “yemek” ise yemek

Bundan sonra kalksın hata

               Üç şehidim uçup gitti

               Gülce bir yol açıp gitti

               CEYHÛNİ der; artık yetti

               Yol açılsın yüce kata

 

27.05.2024

CEYHÛNİ

(Mustafa AVCU)

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.