banner174

banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çocukluğumda bir evin kapısında tebeşirle   “Şampiyon Galatasaray”  yazısını görünce  "ben de  bir takım tutmalıyım"   diyerek   Galatasaray taraftarı oldum .
 O  gün  bu gündür   vasat  bir şekilde   Galatasaray taraftarıyım. Futboldan  anlayan   ve holiganik olmayan    tüm sporseverlerle    bazen  futbol  muhabbeti yaparız ve  bundan da    keyif  alırım.
 Türkiye’de   bir  çok insanda   benim   gibi   futbol  sevgisi  olduğunu düşünüyorum.
Ha  bunun  yanında İspanyol  Franco'nun  futbol için söylediği  'Onları yüz binlik beşiklerde uyutuyorum.' sözleri de    hep zihnimin  bir  köşesinde durmaktadır.
Futbol,  milyar dolarların  döndüğü  ve dünyanın   her  yerinde   kitlelerin   en çok rağbet  ettiği   bir spor dalıdır.
 Paranın  olduğu   her   yerde  her türlü  entrika her türlü  güç  her  türlü pislik  mutlaka vardır. Bunun da  bilincindeyim…
"Türkiye’de,   özellikle  son yıllarda  insanların   gündeminde   ne  var?"  diye soracak  olursak;  seçimler,  yaşanan  siyasi  gelişmeler,   ekonomik olaylar , emekli  aylıkları, asgari ücret. futbolda  yaşanan tartışmalar vs... diye sıralayabliliriz konuları... Bunlar arasında  önem sırasına göre  bir sıralama  yapsak,   futbol  hiç de küçümsenmeyecek   bir yerde  kendine yer bulabilir.
Bu durumun da sporda, olması gereken tatlı  rekabet  pozisyonundan çıkılmış, insanları  ayrıştırarak, kamplaştırarak bir noktaya  gellnmiş olduğunu gösteren bir hadise olduğunu söyleyebiliriz.  Bunun  birçok   sebepleri vardır. İlk  başta  futbolun  iyi yönetilememesi, kulüp başkanlarının kendi egosunu  takımının başarısının önüne   geçirerek, parayla,  güçle   bu işi  holiganik  taraftarlar  gibi yönetmeye  kalkmasıdır. Bu şekilde taraftarları etkilemeleri  ve televizyon kanallarında,  reyting  uğuruna  seviyesiz  şekilde  futbol  konuşan güya  futbol yorumcuları işi şirazeden çıkarmaları da önemli etkendir.
Özelikle ben, her futbolseverin   tuttuğu takıma,  görüşüne   saygılıyım  her  spor adamının da   böyle olmasını isterim ama     bu yıla  kadar kendimi hiç   bu kadar  fanatik  hissetmedim.   Bunun böyle olmasının başlıca   mimarı, parayı ve gücü  elinde   bulunduran spor  kulubü başkanının  haksız  yere  futbola  müdahale  etmesi  beni  ve  benim   gibi  insanları fanatizme itmiştir.  Bu  doğru   bir  şey değildir. Futbolu yönetenler azınlığın  sesi değil, çoğunluğun dili olmalı, toplumun  bu gününü değil, geleceğini  düşünerek, germeden,  kırmadan, ayrıştırmadan, düşman hale  getirmeden rekabet etmelidir.
Gelecek  nesillere   güzel örnek olarak dünyayla  rekabet edecek   ortam oluşturmalıdır diyorum.
2023-2024 Yılı  Şampiyonu Galatasaray  futbol takımını da   başarılarından dolayı  kutluyorum.
Konyaspor...
Her insanı yaşadığı ilin, ilçenin, mahalenin sporda   başarısı   mutlu eder. Biz de bir Konyalı olarak Konyaspor takımının süper ligde olmasını  ve  bu  kadar  güzel  bir   futbol ikliminin  yaşandığı  Konya’da   büyük  takımların maça  gelmesini  maç izlemey gitmeyi isteriz.
Konyaspor son 20 yılda inişli çıkışlı grafikler çizerek bize   bu   keyfi yaşattı. Tam "takım  rayına  oturdu, üst sıralar için mücadele  ediyor" derken,  İlhan Palut'un  yok yere  gönderilmesi ile   takımın ayarları bir anda bozuldu. Yerine kaç  tane teknik direktör  gelse de ayar tutmadı. 
Böyle  güzel  bir  futbol ikliminde Konyaspor taraftarı  takımın   bu sıkıntılı süreci yaşamasının müsebbibi olanları, kötü yönetilmesinin sorumlularını asla affetmeyecektir.
Bu arada, son  dönemde    elini taşın altına  koyarak  bu sürece  müdahil olan sayın başkan Ömer Korkmazı ve son haftalarda  tüm riskleri alarak  takımın başına   geçen  Ali Çamdalı ve  ekibini kutluyorum. 
Zorda da  olsa  gemi karaya çıktı. Umarım bu yıl aynı hatalar yapılmaz ve Konyalı'ya   bir daha  böyle  stresli  bir sezon yaşatmazlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.