banner174

banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

HÜRRİYETE GÖTÜREN ESARET
بند بكسل باش ازاد اى پسر
چند باشى بندسيم وبند زر
Bend buksel bâş âzâd ey püser,çend bâşî bend-i sîm ü bendi zer.
Ey oğul! bağını kopar ve kurtul, hür ol,daha ne zamana kadar altın ve gümüş kaydında bağlı kalacaksın?
Ahirette işe yaramayan,
tam tersi zarar veren dünyaya bağlı olan sonra bağımlı olur,bağımlı olan esîr olur ve esaret zincirini boynuna geçirmiş olur.Esir ve bağımlı olan kişi bir an önce hür olmalıdır.
Hür ve bağımsız olmak için yine esir olmalıdır, fakat bu sefer Altın ve gümüşe değil aşka esir olmalıdır.
اسير عشق شو كه ازاد باشى
عشق بر سينه نه تا شاد باشى
Esiri ışk şev ki âzâd başî,ğemeş ber sînei nih tâ şad başî.
Hür olman için aşkın esiri ol, aşkın gamını kalbine koy ki sevinip mesud olasın.

Bir mümin mecazi sevgiden hakiki sevgiye yani Allah'ın sevgisine, bu sevgiden yine Yüce Allah'ın aşkına adım atarsa Yüce Allah da onu sever
"Allah onları sever onlar da Allah'ı severler"
Mâide Suresi: 54 Ayet
Yüce Allah, mübarek zatını seven ve aşık olanı esarette bırakmaz onu nefsin şeytanın dünyanın ve başkalarının esaretinden kurtarıp azad eder böyle bir kul yalnız dünyada hürriyete kavuşmakla kalmaz ahirette de Yüce Allah'ın azabından gazabından cehennemden de azad olur ve ebedi hayat olan Cennet hayatına kavuşur ve dünyadayken sevdiği aşık olduğu Yüce Allahın rızasında yaşar.

Yüce Allahım! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Yüce zatını seven ve Yüce zatın tarafından sevilen her anlamda hür ve sana tam kul olan resulullah'a Ümmet olan mesut ve bahtiyar kullarından eyle dünyanın nefsin şeytanın menfaatin makam-ı müfi'nin esaretinden uzak eyle, Amin.

Ahmet ÖZKAN 
Emekli Müftü 

18 Mayıs 2024 C.tes

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.