banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Milli Eğitim Bakanlığı FEN BİLGİSİ ders kitapları POZİTİVİST VE MATERYALİST bir anlayışla yazılıyor ve ateizm telkin ediyor. Ateistlerin intihar etme oranı çok yüksek. 

Pozitivizmin insan neden vardır, nereden gelip nereye gidiyor, dünyadaki vazifesi nedir sorularına cevabı yok. Hayatın nasıl meydana geldiğini açıklayamaz, pozitivistler hayatı anlamsız bulur. 

Pozitivizmin kurucusu Auguste Comte (1798- 1857) kilisenin dogmalarına itiraz etmiş, materyalizmi ve dinsizliği savunmuş, metafiziği yok saymış, cinnet geçirmiş, tımarhaneye düşmüş, tedavi görmüş, intihara teşebbüs etmiş.

Ateist düşünür Jean Paul Sartre; hayat saçma, ölüm saçma, der. 

Comte’nin kişisel hayatı bütünlük göstermez, dini reddeder fakat kendini peygamber olarak görür, hümanizm dini kurar, pozitivizm ilmihali yazar.

Sokak kadını ile evlenen Comte, eşinin hafif meşrepliği yüzünden çıldırır, evden kaçar. Peşini bırakmayan karısı onu bir göl kenarında bulur. Göl kenarında koşan Comte cinnet geçirir, yüzme bilmediği hâlde kendini göle atar, karısı onu zorlukla kurtarır. 


1834 yılında karısı tarafından terk edilen Comte yalnız kalır. 1845 yılında kocası müebbet hapse mahkûm olan Clotilde adında bir kadınla tanışır, ona âşık olur. 

Katolik inancına göre boşanmak günahtır. Comte, evli kadına aşk mektupları yazar.  Kadın bir yıl sonra veremden ölür. 

Auguste Comte ömrünün kalan kısmını Clotilde’ye tapınmakla geçirir. 

Comte; Rus Çarı ve Osmanlı sadrazamına mektup yazar, onları insanlık dinine davet eder. 


Ömrünün sonunda yine cinnet geçiren Comte, 5 Eylül 1857’de “Ulu Varlık” adını verdiği Clotilde’nin masası önünde merasim yaparken ölür. 

Cemil Meriç, onun için şöyle der:

“Dünyanın bütün ülkelerinde böyle bir adamın yeri ya tımarhanedir ya hapishane. Hâlbuki Auguste Comte düşünce tarihinin başköşesinde.” (Dünyayı Aldatanlar, s.78-82)

AUGUST COMTE İSTİSNA DEĞİL

Alman filozofu Friedrick Nitsche (1844-1900) deliliğin zindanında yaşadı. 

İngiliz filozofu Bernard Russel (1872-1970) bilim dini kurma peşindeydi:


“Bilim ilerledikçe din gerileyecektir” der.

Kuantum bilinci kuramcısı Prof. Stuart Hameroff, bilincin metafizik olduğunu söyler:

“Bilinç maddenin fizikî bir özelliği değil ve onun ötesinde bir şey.

Her şeyin temeli, ister mana ister madde olsun, Allah’a dayanır. Kuantum bilinci hipotezi ispatlanırsa hayatın maneviyat boyutu bize çok fazla inandırıcılık bağışlayacak, buna inanıyorum. Materyalizm zayıflayacak. Bu durum, insanlara çok fazla ümit verecek.” der. (Enlighten Next dergisi, yaz ve sonbahar özel sayısı, Kasım 2010, s. 48, Frankfurt) 

Ateistler, ölüm sonrası için tek cümle kuramazlar. 

İslamiyet ölümün fani dünyadan baki âleme göç olduğunu, iman eden ve iyi ameller işleyenleri cennetin beklediğini müjdeler. 

August Comte’nin peşinden giden Yazar Beşir Fuat intihar etti. 

Geçen yıl tıp fakültesi öğrencisi ateist Enes Kara intihar etti. Türkiye’de 2020’de 3703 kişi intihar etmiş. Dünyada 800.000 kişi intihar ediyor.

Her 100.000 kişide intihar oranları kalkınmış ülkelerde şöyle:

Japonya % 27, Güney Kore’de % 26.9, İzlanda % 21.7, ABD % 21.1, Finlandiya % 20.8, Fransa % 17.9, Norveç % 13.6, Almanya % 13.6, İngiltere % 11.9- Türkiye % 2.6

Ülkemiz intihar oranı bakımından 100. sırada.

İntihar edenlerin oranı her 100 bin kişide; 

Ateistlerde 65; Budistlerde 42; Hıristiyanlarda 29; Hindularda 21; 

Müslümanlar arasında 0.4. (Eğitimde Hz. Muhammed (sav) Modeli, s.21)

Hayatı Allah’ın verdiği en büyük nimet ve emanet ve cenneti kazanma sermayesi gören insan intihar etmez, kendisine cenneti kazandıracak sermayeyi korur. 

İmansızlık intiharlarda büyük rol oynuyor. 

MEB fen bilgisi kitapları ateist gözle yazılıyor. 

DÜNYAYI ALDATANLAR adlı ÇIRA yayınları arasında çıkan eserinde Prof. Sefa Saygılı; inançsız hümanist, ateist ve materyalistlerin gizlenen açmazlarını, yalanlarını, tutarsızlıklarını anlatıyor. Bütün öğretmenler okumalı.

Milli Eğitim Bakanlığı fen bilgisi kitapları pozitivist ve materyalist dünya görüşünü “bilimsel doğru” kabul ediyor. Pozitivizm, maneviyatı inkâr ediyor, insan ruhunu aç bırakıyor, hayatın anlamı konusunda aklı doyurmuyor. Prof. Saygılı, ateizmin bilimsel olmadığını ortaya koymuş. 

Fen kitapları; akla ve bilime aykırı, üstelik ölümden sonrası için tek cümle kuramayan bir görüşü esas alıyor. Ölümden sonrası için hiçbir şey vadedemiyor. 

Değerli Milli Eğitim Bakanımız Prof. YUSUF TEKİN’e çağrıda bulunuyorum:

Fen kitaplarını Kur’an’ın bakış açısıyla yazan Prof. Adem Tatlı ve arkadaşlarının yazdığı kitaplar okullarımızda okutulmalı, evlatlarımızı ateizm girdabına sürüklenmekten kurtarmalıyız.

Beyin Vitamini: Okuyucularımıza ve özellikle öğretmenlerimize DÜNYAYI ALDATANLAR (Çıra Yayınları, tel. 0212- 635 9919) ve EĞİTİMDE Hz. MUHAMMED (sav) MODELİ ( ALİ ERKAN KAVAKLI, Ensar Neşriyat, TEL. 0212- 491 19 03)isimli eserleri önemle tavsiye ederim. Ateist eğitim modelinin temelsizliğini; Hz. Muhammed’in (sav) eğitim modelinin insana ve hayata anlam kazandırdığını görüp iki eğitim modelini kıyaslayabilirler. 

DAVET: 

Konya Aydınlar Ocağı’nda 5 Eylülde saat 21.00’de “Eğitim Temel Problemleri ve Çözüm Önerileri” konulu bir konuşma yapacağım, dostlar davetlidir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.