Ak Parti eğitimde epeyce olumlu adımlar attı, bütün okullara seçmeli de olsa Kur’an, siyer, temel dini bilgiler dersi koydu, liselerde din dersini iki saate çıkardı, imam hatip ortaokullarını yeniden açtı, hafızlık projeleri başlattı, din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarının içeriğinde önemli düzeltmeler yaptırdı, okullardaki başörtüsü yasağını kaldırdı, katsayı prangasını kırdı.
Fen bilimleri ders kitaplarındaki ateistlerin hegemonyasını kıramadı.
Biyoloji, fizik, kimya, fen bilimleri, hayat bilgisi, coğrafya, astronomi dersleri ateistlerin dünya görüşüne göre yazdırılıyor, evrimci hegemonyası sürüyor. Müslüman çocuklarına MEB eliyle, not tehdidiyle ateizm ve dinsizlik telkin ediliyor. 2 saatlik din kültürü dersin anlatılan Allah ve İslam inancının temeline biyoloji, fizik, kimya, fen bilimleri, coğrafya derslerinde dinamit konuyor.
İnançlı bilim adamlarımız beş yıldır “Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” düzenliyor. Fen bilimlerini Müslüman bilim adamı gözüyle anlatıyorlar. MEB’in ders kitabı yazdıran genel müdürlükleri ve okullara ders kitabı tavsiye eden ve okutulacak kitaplara onay veren Talim ve Terbiye Kurulu görmezden geliyor.
Alanında uzman dört bilim adamı 9. sınıf “biyoloji” kitabını tevhidi bakış açısıyla yazdı. MEB konuya el atmalı, Talim Terbiye Kurulu kitabı incelemeli, bütün fen bilimleri kitaplarını Müslüman bakış açısıyla yazdırmalı; evlatlarımıza okullarda not zoruyla ateizm ve evrimci fikirler telkin etmekten vazgeçmeli.
Çocuklarımızı ateist, deist ve tabiatçı fikirlerden kurtarmak için bu adımın mutlaka atılması gerekir.
Ateist dünya görüşü, hem bilimsel değil hem mantıksız.
Örnekler vereceğim.
MEB’in ders kitabı olarak dağıttığı Özgür Suna’nın yazdığı 9. sınıf biyoloji kitabında eklem bacaklılar, arı, sinek, uğur böceği gibi hayvanlar anlatılırken şöyle deniyor:
“Eklem bacaklılar, kara ortamına en iyi uyum gösteren gruptur. Bu grupta arı, sinek, uğur böceği, örümcek, kelebek, hamam böceği bulunur.” (s.156)
“Kuşlar ve yumurtaları besin olarak insanlar tarafından tüketilir. Birçok kuş türü zararlı böcekleri yediği için böcek nüfusunun dengede kalmasını sağlar.” (s.162)
“Bitkiler, fotosentezle besin üretir ve ürettikleri besinleri kök, tohum, meyve ve gövde gibi farklı yapılarda depolar.” (S.148)
“Sağlıklı bir insanın birim hacmindeki kanında glikoz miktarı belli değerler arasında olmalıdır. Glikoz miktarının bu değerler arasında korunmasını pankreastan salgılanan insülin ve glukagon hormonları sağlar.”(s.38)
“Develer, hörgüçlerinde yağ depolar, kutup ayıları açık renk posta sahiptir.”(Biyoloji 9. sınıf, Özgür Suna, Netbil yayıncılık, s.22)
Dünyada, insan vücudunda, bütün varlıkların yaratılışında muhteşem bir düzen var, her şey dengeye konmuş. Bu İlahi düzen sanki kuşlar, bitkiler, böcekler, ayılar, develer, bitkiler tarafından sağlanıyor gibi bir anlatım söz konusu. Varlıklara tanrısal güç veriliyor, ateizm telkin ediliyor.
Prof. Adem Tatlı, Prof. Ali Alaş, Prof. Fatih Satıl, Prof. İsmail Kocaçalışkan’ın yazdığı 9. sınıf biyoloji kitabında evrenin yaratıcısı ve düzenin sahibi anılarak canlılar, bitkiler, varlıklar dünyası anlatılıyor. Bilgiler Müslümanın bakış açısı ile veriliyor.
Örnekleyelim. Böcekler dünyasını anlatan metinlerde şöyle deniyor:
“Böceklerin çoğu bitkilerle, bazıları ise diğer böcekler ve hayvanlarla beslenir. Böcekler ekonomik bakımdan çök önemli hayvanlardır çünkü dünyadaki çiçekli bitkilerin 2/3’nin tozlaşmasında arı, kelebek, sinek vb. gibi böcekler görevlendirilmiştir.
Sonsuz rahmet ve şefkat sahibi Yüce Allah, böceklere rızık olarak çiçekli bitkileri yarattığı gibi çiçekleri de tozlaşmada böceklere muhtaç etmiştir.
Zehirli arının eliyle şifalı, tatlı balı yemekteyiz ve elsiz ipek böceğinin eliyle en yumuşak ipeği üretip giymekteyiz. Acaba bu böcekler bizim ihtiyaçlarımızı biliyorlar mı yoksa ihtiyaçlarımızı bilen nihayetsiz şefkatli ve merhametli Rabbimiz onları bizim hizmetimize mi koşturuyor?
Ne bal arıları ne de bitkiler bu işi bilerek ve tasarlayarak yapmazlar. Arı, örümcek ve yuvasını çorap gibi ören bülbül gibi hayvanların bu gizemli hareketleri ancak “yaratıcının” onlara ilhamı ile açıklanabilir. (Yeni Bir Bakış Açısıyla Biyoloji, 9. sınıf, Dalgıç Yardımlaşma Vakfı, s. 158-159)
İnançlı insan kendisine, ailesine, milletine, insanlığa faydalı işler yapar, iyilik yaparak Allah rızası elde edeceğini düşünür; vatana, millete faydalı bir insan olur.
Dinsizlik ve ateizm tahribatçıdır, ateistlerin cennete gitme ümidi yoktur.
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ahlaklı, milli ve manevi değerlere bağlı insan yetiştirmeyi emreder, ateistlerin milli ve manevi değerler kaygısı yoktur. Ülkemizde yıllık ortalama 3 bin civarında intihar vakası var. Ateistler arsında intihar oranı % 65, Müslümanlar arsasında % 0.4. Ateist dünya görüşü intiharları artırıyor.
İman, insana zorlukları ile mücadele azmi verir. Müslüman; başına gelen musibet, hastalık, meşakkat ve zorlukları imtihan edildiğini bilir, bunlara sabreden sevap kazanır, cennete sevapla gidilir. Ateistlerin böyle bir tesellisi yok, zorluklar karşısında bunalıma girip kolayca intihar yolunu seçebiliyorlar.
Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarımıza fen derslerinde ateizm telkin eden kitaplar okutmaktan vazgeçmeli, inançlı bilim adamlarımızın yazdığı kitapları tavsiye etmeli. Fen bilimleri kitaplarını ateizm, deizm, evrimci ve maneviyat düşmanı fikirlerin hegemonyasından kurtarmalı.