banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Seydişehir de haftanın gündemi trafik kazaları oluşturdu. Geçen haftadan başlayarak hemen hemen her gün bir yaralanmalı kaza oldu bunların üç tanesi Konya ya sevk edildi ikisi çocuk biri otuz yaşında delikanlı kurtarılamadı. Çok acı bir olay gazeteciliğin en kötü tarafı da bu olsa gerek.  Türkiye?nin kanayan yarası trafik kazaları hususunda birkaç cümle söylemek istiyoruz.

 Dünyanın birçok sıcak bölgesinde belki bu kadar insan ölmüyor.  Bu mevzu çok konuşuldu çok önlemler artırıldı cezalar ikiye üçe katlandı ama gel gör ki sonuçta değişen bir şey yok. Bayramlar da tatil günlerinde o kadar sıcak uyarılar yapılmasına rağmen hiçbir şekilde olayın önüne geçilemiyor.                                                  

  Türkiye de ki trafik kazalarının çoğu insan hatasından kaynaklanan kazalar olduğunu fiili olarak bizzat birkaç yıldır kendim Türkiye yollarında  bizzat gözlemledim. bizim yollarda ne kadar iyi şoför olman falan hiç önemli değil kendi aracını da iyi sürmen hiç önemli değil Türkiye yollarında bir kendi aracını süreceksin birde aynı zamanda karşıdan gelen aracıda süreceksin  bu olay size şaka gibi gelse de  bu bir gerçek. 

Hepinizin zihninde yer etmiştir hatalı sollama sonucu kaza???.aşırı hız sonucu virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı?.. fireni patlayan kamyon ??.. bu  haberler   hepimizin zihninde    kaza deyince ilk akla gelen   sorular değil mi.

Şimdi sizlere bazı kesitler vereceğim 

 Şehir içi azami surat 40 km olması gereken yerde 100 surat gitmek?

 4 kişilik bir otomobile 10 kişi  bindirmek,azami 90 suratla  1 saat  lik yolu 25 dakikada almak, sollama yasağı olan yerde arabana ve kendine güvenip yolların tüm hakimi benim deyip te  esas kainatın hakimini unutmak, bilmem kaç alkol alarak  trafiğe çıkmak  hem de yoları s çizerek gitmek ,yanından gecen aracın sollamasına kızıp ta yoldaki tüm araçları sollamak örnekleri siz kendiniz çoğaltabilirsiniz. Bu insanın içindeki trafik canavarı degil de ya ne   Buradan şu anlam çıkmıyor mu bunların hepi si  insan kaynaklı hatalar ve bu ülkede kazaların  başlıca sebepleri insan değil mi.    Bu ülkede  bu trafik kazasında kaybedilenlerin acısı  başka nede yaşanmadı acaba.

  Bu ülkede insanlarda trafik pronoyası oluştu, tv  yi açıyorsun saatlerce trafik kazası haberi dinlemiyor muyuz  yola çıkacağımız zaman  helalleşip gitmiyor muyuz, e pekala bu bir savaş değil de nedir* bu acı ne şekilde diner kaç  yuva  bu sebeple  dağılacak daha kaç  çocuk babasız kalacak daha kaç ana gözyaşlı olacak daha kaç kişi sevdiğine doyamadan kaybedecek ,daha kaç kişi sakat kalacak daha kaç kişi  mağdur olacak daha kaç ocak  sönecek  bu yaşadıklarımız bizim günahımız değil mi . o zaman insanın içindeki şeytanı yenmeden bu işler  bitmez .. Türkiye yolarının  bir yolcusu olarak bize de dua etmekten başka çare kalmıyor sanırım     

Allah ım içimizde ki  canavarlaşan ruhlar yüzünden bizi helak etme  bizi trafik savaşıyla imtihan etme bizi sevdikleriz den  ayırma . bizi içimizdeki canavara karşı insani olma gücü ver ,???????  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.