Meslek hayatında 33 yılını devirmiş bir meslekçi konu açılınca bodoslama dalar… Akıllı tahtaların zararlarından dem vurup, öğrencilerin ahlakını bozduğunu, vaktini boşa harcadığını… Vaktini internette sosyal paylaşım sitelerinde harcadığını, kaldırılması gerektiğini söyler…
Yadırgamam da zira aslen kendi söylediğine kendiside inanmıyor… Biliyorum ki Kafa eski ve bir türlü kendisini yenilemiyor… Güncellemiyor… Çaresiz vakıa…
Belliki teknoloji ve gelişimle ile arası iyi değil… yaşadığı çağı okuyamıyor. Akıllı tahta ve tablet gibi bir tartışmanın içine girecek değilim. Bu konunun nasıl ne şekilde yapılacağı ücretsiz olarak dağıtılması öğrencilerin bunu nasıl kullanacağı metotu tartışılır bir konu …
Teknolojiye ve iletişim çağına zararlıdır… Yasaklanmalı, engellenmeli, kaldırılmalı dendi mi! Kim, hangi yaşta olursa olsun hele birde geleceğimizin teminatı olan çocukları emanet ettiğimiz eğitimci olursa işte orada “dur bakalım” derim.
Cümle alem biliyor ki herkesin evindeki televizyon, bilgisayar, cep telefonunun nasıl kullanıldığı konusundan şikayetleri var. Bu ayrı bir konu bunu konuşalım tartışalım , çocuklarımızı gençlerimizi iyiye güzele teknolojiyi yok saymadan yöneltmenin yollarına bakalım…
Eskiden bilgisayar kullananlara “çetmi yapan” ne “oyun oynuyorsun” derlerdi.
Bilgisayarı sadece çet ve oyun aracı olarak gören bir zihniyetin Allaha şükür nesli tükenecek kadar azaldı.
Bu gün ve bundan sonraki savaşlar siber savaş olacak, bundan sonraki ekonomik savaşlarda teknolojik savaşlar olacak biz oyun cet derken herifler andorit işletim sitemi ile ürettiği akıllı telefonlarda dünya pazarında tirilyon dolarlık satışlar yapıyor.
Zamanın süper devleti Osmanlı hattatlığın yok olmaması için matbaya 100 yıl geç başlayınca avrupadan elli yıl geri kaldı .
Bizim çocuklarımız bizim gençlerimizin önü açılmalı ve teknoji ve iletişimde dünya ile yarış eder nesiller nasıl yetişir! tez elden onun çalışmasını yapmalıyız.
Teknoloji ve iletişim bir cam bardak gibidir onun içine insanı öldürecek zehirde koyarsın ,insanlığın faydasına başta olmak su gibi bir çok nimeti de korsun o senin algılayışına kafa yapına baglı..
İçki içiliyor diye bardağı yasaklayan kafa yapısının nesli kesildi dedik ama hala var demek ki.
Sözüm O ki…
Çocuklarımızı; Kendisini yenilemeyen, güncellemeyen, format attırmayan, yaşadığı çağı okuyamayan, farkında lığı olmayan öğreticilerden ve ebeveynden uzak tutmak, onların körlüğüne ortak etmemek çağın ve gelişmenin vazgeçilmez unsurudur…