Seydişehir eski jandarma karakolunun taşınması ile boşalan jandarma karakolunun bulunduğu arsanın ne olacağı hakkında belirsizlik devam ediyor.
Kimileri bu arsanın; “merkezi bir konumda ve inşaat değeri çok yüksek olduğu için ekonomiye kazandırılmasını” savunmaktalar. Yani anlayacağınız, son yıllarda en iyi yaptığımız şey olan beton yığınlarının burada da kendini göstermesi gerekiyor…
Kimine göre “yeşil alan yapılmalı”, kimilerine göre; “cami yapılmalı” kimilerinin görüşüne göre de; “cami yapılması tarihi bir hata olacağı” yönündedir. Bu tür farklı görüşler var anlayacağınız.
Bu şehirde yaşayan herkesin, bu konu için bir görüş söyleme hakkı elbette vardır. O zaman biz de fikrimizi söyleyelim. Bazı şeyleri uzun vadeli düşünmek lazımdır. Kalıcı eserleri, ancak uzun vadede düşünürsek geleceğe bırakabiliriz.
“Seydişehir’de bin yıllık kalıcı bir eser ismi söyleyin” desem hiç kimsenin hatırına böyle bir isim gelmez. Zamanı kısaltıp “700-800 yıllık eser gösterin” desek herkes Seyyid Harun Veli Cami’sini işaret eder. Seydişehir’de birçok alanda yıkımlar yapıldı ve yeniden inşaatlar dikildi. Bazı yerler de yeşil alan oldu, park oldu. Her gelen belediye yönetimi yeni değişiklilere imza attı ama hiçbir belediye Seyyid Harun Veli Cami’sini yıkıp da yerine daha iyisini yapayım” demedi diyemezdi de zaten. Çünkü bu ata yadigârı eser, 700 kusur yıldır dimdik ayakta durmakta, daha ne kadar da ayakta kalacağını Allah bilir. Ama daha asırlarca ayakta kalma şansı epeyce yüksektir. Ya beton yığınları? Onların kısa zaman dilimlerinde değişme yerlerine yenilerinin dikilme şansı her zaman vardır Seyyidharun İşmerkezi buna en güzel örnek olur sanırım…
Onun için diyorum ki Eski Jandarma Karakolunun bulunduğu Alanın bir kısım alınarak oradaki Apartmanların arasında kaybolmuş Hüdaverdi Camiside yıkılarak, Çift Minareli yüzyıllar boyu ayakta kalabilecek bir cami yapılmalı ve gelecek nesillere miras olarak bırakabileceğimiz bir eser inşa edilmelidir.
Ucube beton yığını bir binayı bugün yaparsın, beğenmezsin yarın yıkarsın.
Yıkılan meteoroloji Binası, Hükümet Konağı, Tören alanı
Defalarca yazdık,” Seydişehir’e bu tören alanı yakışmıyor”.“İlkel bir halde” dedik. Nihayet gerçekleşmesi muhtemel duyumlar almaya başladık.
“Nereden çıktı? Şimdi bu tören alanı mevzusu?”diye soracak olursanız hemen anlatayım. Kapatılan meteorolojinin binasının yıkılmasına başlandı. Yıkılan bina Seydişehir’in merkezi yerlerinden bir bölgede ve bu bölge hazine arazisi olduğu için bazılarının bu alana göz dikmesi zor ihtimal. Ya değilse beş on kata satılır, çar çur edilerek bir açık kapatılması için “günlerce proje yaptık” diye malzeme yapılırdı. Ama öyle olma ihtimali yok çünkü burası hazine arazisidir.
Edinilen bilgi; hazineye ait olan Meteoroloji binasının bulunduğu bölge, Seydişehir kaymakamlığına tahsis edildiği ve resmi yazışmaların devam ettiği, bu bölgeye yeni bir Hükümet Konagı yapılması için çalışma yapıldığı yönündedir.
Resmi prosedürler tamamlandığı zaman, 2018 yılında Yeni Kaymakamlık binasının yapılmasına başlanması hedefleniyor. Eski hükümet konağının ise, altının oto park, üstünün yeşil alan ve tören alanı yapılması en isabetli bir iş olur. Yakışan da bu olurdu zaten…
Hastane Ne zaman açılacak…?
4 Ekim 2011 Tarihinde, Zamanın Konya Milletvekili Harun Tüfekçi; “Seydişehir'e 75 Yataklı Hastane Yapılacağından” söz etmişti.”
Yakında 4 Ekim’e gireceğiz. O zamandan bu zamana kaç yıl geçtiğini siz hesaplayın ve biz hala; ”Hastanenin her şeyi bitti, yakında resmi açılışı yapılacak” gibi açıklamalar okumaktayız.
Sahi, “75 yataklı yeni hastane hizmet binası ne zaman açılacak?” merak ediyoruz.
Neyse bu haftalık da bu kadar yeter…