TOBB Başkanı ilçemizi ziyaret etti ve Seydişehir sanayi ve ticaret odası hizmet binası temel atma törenine katıldı. Çok güzel… En güzel olanı da,“81 İlde 81 Okul”projesi kapsamında Seydişehir’ede bir okul yapılacağı müjdesi…Sayın Hisarcıklıoğlu’nun kamuoyu önünde verdiği “Seydişehir’e okul yaptırma”sözünün, basın olarak takipçisi olacağız.
Buraya kadar herşey güzel… Bir okul yapılacak, zorda olsa bunun sözünü aldık, buna şahidim.
Hisarcıklıoğlu’nun okul sözünden sonra konuşan Sayın Belediye Başkanı’nın “Karakavak’ta arsası tahsis edilen bölgeye İmam hatip Ortaokulu yapılmasını” istemesi ne yalan söyleyeyim, benim kafamı karıştırdı.
Neden “kafamkarıştı”izah edeyim… İmamHatip Okuluna yapılmasına falan karşı olduğum anlaşılmasın.
Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Mustafa Konurer, “Karakavak Mahallesi’ndeki İhsan Tekin İlk ve Ortaokulu’nun yanında bulunan hazine arazisine 24 derslikli okul yapılması için yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığı” yönünde açıklama yaptı. Açıklamasında; “yapılacak olan okulun ihalesinin Haziran ayı içerisinde olacağı planlanmakta… İhale sürecinin ardından da inşaat çalışmalarına ivedilikle başlanacak olan yeni okulumuzun inşaatı en kısa sürede tamamlanarak eğitim camiamızın hizmetine sunulacak”dedi.Açıklamasını okudunuz.Şimdi anlamadığım ve kafamı karıştıran konu; bu bölgeye iki okul mu yapılacak veya o bölgeye yapılacak okulu devletmi yapacak? Yoksa TOBB’mu yapacak?Hangi okul yapılacağı çok önemli değil. İster Ortaokul ya da isterse İmam Hatip okulu yapılsın…. Yeter ki okul yapılsın.
Yoksa iş, kütüphaneve HuzurEvi hatta Sağlık Bilimleri Okulu işine dönmesin. Hatırlatma adına söylüyorum. Kütüphane yapmak için girişimde bulunan bir Seydişehirli Abimize, protokol beğenilmediği için “biz başkasına yaptıracağız” denilmesi gi… Sağlık bilimleri için CEKA’dan söz alınmasına rağmen, Seydişehir’e Okul sözü veren Akkanat Holding’e yaptırılması gibi… Ve son olarak da, Huzurevi yapmak için söz veren bir Seydişehirli hayırseverin kapıdan çevrilmesi gibi…
Ne diyelim Allah zihin açıklığı versin.
Konya Büyük Şehir Belediyesinin dağıttığı fidanlar.
Konya Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı destekleri kapsamında talepte bulunan çiftçilere 3 milyon 684 bin çilek fidesi, 145 bin adet de meyve fidanı dağıtımı yapmış..
Bunlar çiftçilerin desteklenmesi açısından güzel çalışmalar ve destekliyorum. Ama bu dağıtımın acabageri dönüşümü nedir?
Geçtiğimiz gün Bozkır, Ahırlı bölgesinde beni tanıyan çiftçilerimiz,dağıtılan asma ve çilek fidesinden şikayetçiler.
Bölgede dağıtılanasma fidanlarının “yüzde doksanın tutmadığını, emeklerinin boşa gittiğini” ifade ettiler. Çilek fidelerini ilçe tarım müdürlüklerinin gözetiminde diken çiftçiler bunların da“hiç bir tanesinin tutmadığını, verilen fidelerin köklerinin hastalıklı olduğunu” söylediler.
Sayın yetkililer verdikleri fidanların takibini yapıyorlar mı, bu fidelerin geri dönüşümü nedir, sonuç alınıyor mu yoksa bu işler popülist politikalara kurbanmı ediliyor, bir zahmet araştırılsa iyi olur diye düşünüyorum.
Yazık vatandaşın emeğine vaktine ve milletin parasına…