Konya , Antalya sınırında, Geyik Dağları'nın eteklerinde yer alan Eğrigöl, Toroslar'daki bitki zenginliğine ev sahipliği yapan el değmemiş doğası ve endemik bitkileriyle ün yapmış bir bölge.
Mevsim şartlarına göre Nisan- Mayıs aylarında karların kalkması sonrası tabiatın canlanması ile adeta tabiat parkına dönen doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözde mekanı..
Bu yıl ilk denemeyi 25 Mart 2018 de Seydişehir Alanya- Konya- Karaman- Taşkent- Hadimden fotoğraf tutkunu 18 kişi ekiple Eğrigölün İlkbahar halini fotoğraflayabilmek için sabahın erken saatlerinde başlayan yolcuğumuza bölgenin iklim şartları geçit vermedi. Bölgede yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile zor anlar yaşayarak Eğri göle ulaşamadan geri dönmüştük. 2.seferimizi 15.04. 2018 Pazar günü denedik, Seydişehir’den katılan ekip olarak biz 120 km araçla ve gidiş geliş 16 km yaya olarak Eğrigöle ulaştık.
Eğrigöl Taşeli Platosu'ndaki 2 bin 200 rakımlı göl, çevresinde yer yer 2-3 metreyi bulan kar kalınlığı ve hemen ilerisinde açık rengarenk çiçekleri ile misafirlerine iki mevsimi bir arada yaşatması en büyük özelliği.
Yaz aylarında Alanya bölgesinden gelen çok sayıda yaylacının yanı sıra, olta balıkçılığı meraklıları ve kampçıların da akınına uğruyor.
Konya'nın Hadim ilçesinden bölgeye gitmek isteyenler, araç yolculuğunun ardından 3-4 saatlik zorlu bir yürüyüş etabıyla Eğrigöl'e ulaşıyor. Göle, Antalya'nın Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinden gelenlerin de yine 7-8 kilometrelik bir yürüyüşü göze alması gerekiyor.
İlkbaharda karların erimesiyle oluşan bitki çeşitliliği ile dikkati çeken Eğrigöl, farklı renklerdeki çiğdemler, doğal ortamda yetişen kırmızı ve pembe lalelerin yanı sıra çeşitli endemik bitkileri ile biliniyor. Yükseklerde eriyen karlardan beslenen ve kıvrılarak göle akan çayların oluşturduğu eşsiz görüntü, dağlarda damar damar uzanan kar örtüsü ile bütünleşiyor.
Hadim, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinin oluşturduğu üçgenin ortasında yer alan Eğrigöl fotoğraf ve doğa tutkunlarının her zaman gitmek istediği bir coğrafya.
Bölgeyi karış karış bilen ve toroslar gezgini olarak ün yapmış Hasan Sayın Agabey neredeyse haftanın her günü bu dağlarda olması ve sürekli, Sosyal Medya paylaştığı fotoğraflar ile tek başına bölgeyi tanıtmaya yettiği gibi gelecek için iyi bir kaynak oluşturmakta.
Geziyi organize ederek bizim bu güzellikleri tanımamızda vesile olan Güzel İnsan Hasan Sayın Ağabey diyor ki, ""Toroslar'ın, Geyik Dağları olarak bilinen bölgesinde bulunan Eğrigöl, çok sevdiğim, bakir, oldukça sulak bir bölgedir. Soğanlı bitkiler, sarı ve farklı renklerde çiğdemler, boylu lale ve sümbüller, gelin tacı dediğimiz ters laleler ile müthiş bir doğa harikası. Eğrigöl, her türlü doğa sporunun yapılabileceği özelliklere sahip. Dağ bisikleti, doğa fotoğrafçılığı, kampçılık, tırmanma, kayak ve trekking yapılabilecek en güzel doğal harikalarından biridir. Mutlaka koruma altına alınması lazım. Bir tabiat parkı olarak değerlendirilebilir. Bu güzelliği herkesin görmesini isterim."
Acizane bizde imkanı olanın mutlaka görmeli diyoruz.
Yalnız bu kadar güzellikten sonrada birkaç olumsuz cümle söylemeden geçemeyeceğim. Doğasever ve fotoğrafçıları kendine lütfen alınmasın onların doğa ile ne kadar barışık ve değer verdiğini çok iyi biliyorum. Ama o bölgeye giden piknikçi, yaylacı kampçı arkadaşlar böyle bir güzelliği ancak insanoğlu bu şekilde kirletebilir. Dere yataklarındaki plastik bidon , naylon poşet, kola şişesi vs gibi doğada uzun süre kaybolmayan çöp yığınları doğaya yapılmış en büyük ihanettir.Bu doğa er yada geç insanoğlundan öcünü alır senden almasa evladın torunundan lütfen doğa ile barışık olalım başta Egrigöl olmak üzere tüm doğayı koruyalım..