Kocaeli Avukat
Makale, 14 Haziran 2023 06:01
Avukat olmak için kişilerin mutlaka hukuk fakültesinden mezun olmak gerekir. Hukuk fakültesinden mezun olan kişilerin baroya başvuru yapmaları ve stajlarını tamamladıktan sonra avukat olmaları mümkündür.
Avukat Nasıl Olunur?
Dünyadaki en saygın mesleklerden biri olarak görülen avukatlık mesleğini icra etmek için liseyi bitirdikten sonra hukuk fakültesine gitmek gerekir. Hukuk fakültesinde 4 senelik eğitimini başarılı şekilde tamamlayan kişiler Hukuk fakültesinden mezun olurlar.
Avukat olmak için baroya başvurmak ve zorunlu olan avukatlık stajını yapmak gerekir. Avukatlık stajını tamamlayan avukat adayları mülakatta başarılı olurlarsa avukatlık mesleğini icra edebilirler. Avukatlık stajı yapmak isteyen kişilerin baroya dilekçe ile başvuru yapması mümkündür.
Avukat adayları 6 ay adliye, 6 ay avukat yanında staj yaparlar. Avukat olmak için hukuk fakültesinden başka fakülteden mezun olan kişiler kabul edilmemektedir. Avukat olan kişilere ilgili baro tarafından ruhsatname verilir ve o andan sonra avukatlık mesleğine başlarlar.
Avukat Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Avukat olmak için Hukuk fakültesinden mezun olmak ve stajı başarı ile tamamlamak dışında bazı şartlar da bulunur. Öncelikle avukat olmak isteyen kişilerin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Türk hukuk fakültesi ya da yabancı hukuk fakültesinden mezun olup ülkemizdeki derslerden de denklik başarılarının olması gerekir.
Avukatlık stajını tamamlayan kişilerin mutlaka başarılı olduklarına dair belgelerinin olması istenir. Levhasına yazılmak istenen baro bölgesinde kişinin ikametgahı olması gerekir. Avukat olmak isteyen kişilerin avukatlığa engel herhangi bir durumunun da olmaması önemlidir.
Avukatlar Ne İş Yapar?
Avukatlar kişilerin menfaatlerini savunmakla kalmaz, aynı zamanda meslekleri gereği birçok görevi de icra ettirirler. Davalarda müvekkillerinin haklarını savunmakla görevli olan avukatlar tüm davalarda avukatlık yapabilirler. Avukatlık branşının ayrımı olmadığından boşanma avukatı ya da ceza avukatı gibi bir kavram yoktur. Fakat tecrübesi genelde boşanma davasında olan kişilere halk arasında boşanma avukatı denebilir.
Bir avukat en çok hangi davalara girerse o alanda uzmanlaşır ve gelen işleri de o yönde devam eder. Avukatlar, adalet dağıtımında temel unsurlardır ve mesleklerinin itibari ile şerefini korurlar. Müvekkillerinin sahip olduğu hak ve yükümlülükleri bilerek onları davalarda savunurlar.
Müvekkillerine uygun yoldan yardımda bulunmak ve hukuki anlamda onları korumak avukatların görevlerindendir. Ulusal ve uluslararası hukukta insanlara tanınan temel hak ve özgürlüklere uyarak savunma gerçekleştirirler.
Avukata ihtiyacı olan kişiler kendilerine deneyimli avukat ararlar. Avukatlık branşı içinde ayrım olmasa da bir avukat hangi davaya daha çok girerse o davalarda tecrübesi artar. Mavi hukuk bürosu deneyimli avukatları ile tüm davalarınızda süreci sizin adınıza yönetir.
Mavi hukuk bürosu Kocaeli avukat ile tüm davalarda müvekkillerinin yanında olurlar. Müvekkilinin hakkını sonuna kadar savunan avukatlar tüm dava sürecini takip eder. Gerekli delilleri toplamak ve dava sonuçlanana kadar görevine devam etmek her avukatın sorumluluğudur.
Makale, 14 Haziran 2023 06:01
Yorumlar (0)