Doğalgaz faturasını düşürmek için yapılan basit yöntem!

Ekonomi, 11 Kasım 2022 13:37

Doğalgaz faturasını düşürmek için yapılan basit yöntem! Enerji uzmanları: Elektrik faturasını düşürebilirsiniz

Doğalgaz faturasını düşürmek için yapılan basit yöntem!

Faturaları ödemek gün geçtikçe daha zorlu hale geliyor. Vatandaşlar doğal gaz faturalarını hafifletmek için tasarruf yolları arıyor. Tüm ihtiyaçlara gelen zamlar faturaları ödemek konusunda zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmek için yapılacak yöntemler aranıyor. Ev ekonomisine katkı sağlamak ve elektrik faturasını düşürmek için aşağıdaki yöntemleri uygulamak etkili sonuçlar sağlıyor.

Fatura ödeme zamanında sıkıntı yaşıyorsanız buna bir dur demenin zamanı geldi! Gelen zamların faturalara yansıması birçok aileyi derinden sarsıyor. Vatandaşlar fatura tasarrufu yapmalarını sağlayacak yöntemler arıyor. Özellikle elektrik faturalarını düşürmek için tasarruf yöntemleri arıyorsanız birkaç ufak püf nokta bulunuyor.

Farkında olmadan günlük kullandığımız eşyaların faturalara yansımaları oldukça yüklü olabiliyor. Enerji uzmanları evde kullandığınız eşyaların kullanımının değiştirilmesinin elektrik faturasını düşürebileceğini belirtiyor.

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMEK İÇİN:
SAATLERE DİKKAT EDİN

Ülkemizdeki elektrik faturalandırmasında iki tarife bulunuyor. Bunların isimleri faturalarda tek zamanlı ve çok zamanlı tarife olarak geçiyor. Elektrik faturalarında yeni yapılan düzenleme ile birlikte artık ev kullanımında 3 farklı zaman dilimine ayrılıyor ve her bir zaman dilimi için farklı fiyat tarifesi uygulanıyor. İlk zaman dilimi 06:00 ile 17:00 saatleri arasındaki gündüz dönemi oluyor. Gündüz dönemindeki fiyat tarifesi ortalama bir değer oluyor. İkinci zaman dilimi olan 17:00 ile 22:00 saatleri arası ise puant dönemi olarak geçiyor ve elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi olarak dikkat çekiyor. Üçüncü zaman dilimi ise, elektriğin en ucuz olduğu saat 22:00 ile 06:00 saatleri arası oluyor. Bu zaman dilimine de gece dönemi deniyor.

ÖZELLİKLE ÇAMAŞIR VE BULAŞIK MAKİNESİ KULLANIMINA DİKKAT
Elektrik faturalarınızda tasarruf yapmak ve faturanızı düşürmenin yollarını arıyorsanız gün içerisinde kullanacağınız elektriğin büyük bir bölümünü gece dönemine kaydırmanız oldukça faydalı oluyor. Daha ucuz tarifeden ücretlendirildiğiniz için aynı miktar kullanıma daha az fatura ödüyorsunuz. Özellikle çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini çalıştıracağınız zaman bu saat dilimlerini tercih ederseniz ay sonunda faturanızda farkını görebiliyorsunuz.


BUZDOLABI AYARINI DEĞİŞTİRİN

Mutfak malzemelerini doğru bir şekilde kullanmadığımızda da gereksiz yere elektrik harcıyoruz. Evimizdeki sürekli olarak çalışması gereken cihazların başında buzdolabı geliyor. Buzdolabını doğru ayarda çalıştırdığımızda gereksiz elektrik harcaması yapmamış oluyoruz. Normal dolabın çalışma sıcaklığının 4 ya da 5 derece olarak ayarlanması gerekiyor. Derin dondurucunun sıcaklığını da eksi 18 derece tutuyoruz. Bu seviyelerden daha soğuk yapmanın genellikle elektrik tüketimini artırmaktan başka bir katkısı olmuyor.

BUZDOLABINA KONULACAK YEMEKLERİN SOĞUMASINI BEKLEYİN

Ayrıca kalan yemeklerinizi buzdolabına koyarken sıcak olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Sıcak yemeği dolaba koyduğunuzda, içerideki sıcaklık yükseliyor ve buzdolabı dengeyi koruyabilmek için daha fazla çalışıyor.

FİŞLERİ PRİZDE UNUTMAYIN

Genellikle birçok elektrikli aletin fişlerini prizde takılı tutuyoruz. Bir sonraki kullanımda hemen hazır olsun istiyoruz. Ancak cihazımız prizden az da olsa sürekli olarak elektrik çekmeye devam ediyor. Bu nedenle kullanmadığınız elektrikli eşyaların fişlerini prizden çıkarmak en mantıklı çözüm oluyor. Eğer her defasında fişe takıp çıkarmak zor geliyorsa ya da unutuyorsanız prizlerinizi tasarruflu olanlarla değiştirebiliyorsunuz. Dimmer priz ya da anahtarlardan kullanarak prizin elektrik vermesini engelleyebiliyorsunuz. Bu da genel anlamda elektrik tüketimine büyük fayda sağlıyor.

FIRINI DOĞRU ŞEKİLDE KULLANIN

Fırını kullanırken de dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Fırında yemek yaparken pişip pişmediğini kontrol etmek için sürekli kapağını açmıyorsunuz. Çünkü her kapağı açtığınızda içerideki sıcaklık düşüyor ve fırınınız aynı sıcaklığa tekrar gelmek için ekstra çalışmak zorunda kalıyor. Aynı zamanda yemeğinizin pişme süresini ve kalitesini de olumsuz olarak etkiliyor. Yemeklerinizi fırının üst rafında pişirirseniz pişme süresini kısaltmış oluyorsunuz. Eğer zor pişen yemekler değilse bu yöntemi kullanmak da oldukça fayda sağlıyor.

EVİ ISITIRKEN BOŞA ELEKTRİK HARCAMAYIN

Evlerimizin ısınmasını kombiyle ya da klimayla yapıyorsak yine elektrik harcıyoruz anlamına geliyor. Kış aylarında verimli bir ısınma yöntemi uyguladığımızda gereksiz elektrik tüketimini de azaltmış oluyoruz. Bunun için öncelikle binamızın ve evimizin yalıtımına dikkat etmemiz gerekiyor. Isı kaybını düşürdüğümüzde ısınmak için harcayacağımız elektrik miktarını da düşürmüş oluyoruz.

KAPILARI KAPALI TUTUN

Ayrıca radyatörlerin önünü mutlaka açık tutuyoruz. Radyatörün verdiği ısının tüm eve rahatça yayılabilmesini sağladığımızda daha çabuk ve etkili ısınıyoruz. Kullanmadığımız odaların radyatörlerini kapatırsak oraları boş yere ısıtmamış oluyoruz. Odadan eve soğuk hava gelmemesi için de kapısını daima kapalı tutup altındaki boşluğu kapatırsak evin sıcaklığını düşürmemiş oluyoruz.

Doğalgaz faturasını düşürmek için yapılan basit yöntemler!
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları için kritik günler yaklaşırken, vatandaşlar da faturalarını olabildiğince hafifletmek için tasarruf yolları arıyor. Doğal gaz tüketimini düşürmek için yalıtım ve kombilerde bazı kurallara uymak önemli farklar yaratıyor. Vatandaşların doğal gaz tüketimini azaltması için önerilen bazı yöntemler şöyle:

- Isıyı içeride tutan çift camlı pencereler kullanmak.
- Sürekli kullanılmayan banyo, mutfak gibi bölümlerin ısısını, oturma odasına göre daha düşük tutmak.
- Dış cephe yalıtımı ile yüzde 50’ye varan ısı tasarrufu sağlamak.

- Kaloriferlerin arkasına yalıtım levhası koyarak sıcaklığı odaya yansıtmak.
- Isı kaybını engellemek için kombi tesisatında olabildiğince düz borular kullanmak.

- Odaların balkon kapılarında ve camlarında, sıcaklık kaybını önleyecek sünger ve benzeri yalıtım malzemesi kullanmak.

KAPATMA YERİNE DÜŞÜK AYAR MI?

- Evden uzun süreli ayrılırken kombiyi kapatmak, kısa süreli dışarı çıkarken evi yeniden ısıtmamak için düşük ayarda çalıştırmak.
- Ev ısınınca kombiyi düşük ayarda tutarak, odaları düşük harcamayla belli bir sıcaklıkta tutmak.
- Oda termostatı ile oda sıcaklığını sabit tutan kombilerden kullanmak.
- Gündüz saatlerinde güneşten olabildiğince yararlanmak için perdeleri açık tutmak, geceleri ısı kaybını önlemek için perdeleri kapatmak.

- Kalorifer peteğinin önüne ya da üzerine, sıcaklığı dağıtmasını önleyecek objeler konulmaması, çamaşır asılmaması, perdelerin peteği kapatacak kadar uzun olmaması.

- Verimli çalışan yeni kombi modellerini tercih etmek, her yıl kombi bakımı yaptırmak.
- Yoğuşmalı kombi kullanımıyla verimli ısınma sağlamak.
- Kısa süreli kullanılmadığı zamanlarda kombiyi tamamen kapatmak yerine olabildiğince düşük ayarda çalışır tutmak, böylece yeniden ısınmasında fazla gaz harcamamak.

Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Püf Noktaları
Kombiye yakın peteklerin yarı ayarda kısık çalışması ve uzak peteklerin daha iyi ısınmasını sağlar. Petek termostatı 1-2 derece düşük sıcaklığa ayarlayarak, yüzde 10 tasarruf yapabilirsiniz. Evden çıkarken kombiyi kapatmayın ve sıcaklığı sabit tutarak tasarruflu kullanın.

Ekonomi, 11 Kasım 2022 13:37

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Fethiye'de Günlük Kiralık Villalarda Yaz Tatili

Fethiye'de Günlük Kiralık Villalarda Yaz Tatili

HWID Spoofer ile Donanım Güvenliği Sağlayın

HWID Spoofer ile Donanım Güvenliği Sağlayın

MERKEZ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN  BÜYÜKLERİNE  ÖRNEK  OLACAK  TEMİZ ÇEVRE ETKİNLİĞİ

MERKEZ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜKLERİNE ÖRNEK OLACAK TEMİZ ÇEVRE ETKİNLİĞİ

Döner, iskender ve hamburgere gramaj zorunluluğu getirildi

Döner, iskender ve hamburgere gramaj zorunluluğu getirildi

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİNE   YENİ UZMAN DOKTORLAR ATANDI

SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİNE YENİ UZMAN DOKTORLAR ATANDI

KONYADA 66  MİLYONLUK  “CHANGE” ARAÇ OPERASYONU

KONYADA 66 MİLYONLUK “CHANGE” ARAÇ OPERASYONU

Bakın nelere sebep oluyor! Dışarıdayken telefonunuzun bu özelliklerini kapatın

Bakın nelere sebep oluyor! Dışarıdayken telefonunuzun bu özelliklerini kapatın

Canan Karatay üstüne basa basa önerdi: Her sabah avuç avuç tüketmeden geçmeyin!

Canan Karatay üstüne basa basa önerdi: Her sabah avuç avuç tüketmeden geçmeyin!

Konya'da Zincirleme Trafik Kazası: 3 Yaralı

Konya'da Zincirleme Trafik Kazası: 3 Yaralı

KAYSERİ - Aladağlar'da kaybolan Belaruslu dağcı kız kardeşler kamp çadırı sayesinde hayatta kalmış

KAYSERİ - Aladağlar'da kaybolan Belaruslu dağcı kız kardeşler kamp çadırı sayesinde hayatta kalmış

Konya'da komşu  Galericilerin Silahlı kavgasında bir kişi yaşamını yitirdi

Konya'da komşu Galericilerin Silahlı kavgasında bir kişi yaşamını yitirdi

İzmir’de polise silahlı saldırı: 2’si ağır 3 polis yaralı

İzmir’de polise silahlı saldırı: 2’si ağır 3 polis yaralı

Konya'da Filistinli çocuklara destek yürüyüşü düzenlendi

Konya'da Filistinli çocuklara destek yürüyüşü düzenlendi

MİT'in CHP'ye yaptığı sunumda "terör örgütleriyle mücadele" anlatıldı

MİT'in CHP'ye yaptığı sunumda "terör örgütleriyle mücadele" anlatıldı

MHP'de üç milletvekilinin istifası istendi

MHP'de üç milletvekilinin istifası istendi

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ SEHAL OKUL MÜZESİNİ İNCELEDİLER

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ SEHAL OKUL MÜZESİNİ İNCELEDİLER

Dünya çocuk hakları günü kutlu olsun!

Dünya çocuk hakları günü kutlu olsun!

Seydişehir'de Akdağ'da  düşen  kişi  Helikopter Ambulans ile    kurtarıldı

Seydişehir'de Akdağ'da düşen kişi Helikopter Ambulans ile kurtarıldı

2024-2025 OKUL SPORLARI VE 2. LİG MAÇI

2024-2025 OKUL SPORLARI VE 2. LİG MAÇI

Konya  Bölgesi için AKOM’dan fırtına uyarısı

Konya Bölgesi için AKOM’dan fırtına uyarısı

Başkan Erkoyuncu’dan tohum müjdesi! Çalışmalar hız kazanacak

Başkan Erkoyuncu’dan tohum müjdesi! Çalışmalar hız kazanacak

Twitch İzleyici Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Twitch İzleyici Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikilitaş köyünde büyük bir dayanışma örneği sergilendi. 

Dikilitaş köyünde büyük bir dayanışma örneği sergilendi. 

Konyalı Bakan Yerlikaya'ya memleketinden destek: Eşkıya mısınız?

Konyalı Bakan Yerlikaya'ya memleketinden destek: Eşkıya mısınız?

Erdoğan’dan emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması! Zam oranı için sinyali verdi

Erdoğan’dan emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması! Zam oranı için sinyali verdi

Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz,  Gram altın için tarih verildi! '4.000 TL olacak'

Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, Gram altın için tarih verildi! '4.000 TL olacak'

Bakan Yerlikaya, Suriyelilerin sayısı 2 milyon 935 bin 742’ye düştü.

Bakan Yerlikaya, Suriyelilerin sayısı 2 milyon 935 bin 742’ye düştü.

KOAH'ın en yaygın nedenleri sigara kullanımı ve hava kirliliği

KOAH'ın en yaygın nedenleri sigara kullanımı ve hava kirliliği

KONYADA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ 17 KİŞİ  GÖZALTINDA

KONYADA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ 17 KİŞİ GÖZALTINDA

Aksaray'da polisin temizlediği tabancanın ateş alması sonucu 1 çocuk yaralandı

Aksaray'da polisin temizlediği tabancanın ateş alması sonucu 1 çocuk yaralandı

Aladağlar'da kaybolan Belarus uyruklu iki kız kardeş dağcıyı arama çalışması yeniden başladı

Aladağlar'da kaybolan Belarus uyruklu iki kız kardeş dağcıyı arama çalışması yeniden başladı

İndirim aldatmacasına bakanlık 'Dur' dedi! Ceza yağdı

İndirim aldatmacasına bakanlık 'Dur' dedi! Ceza yağdı

Yenidoğan katilleri davası: 16 bin yanlış göz ameliyatı! Devletten 600 milyon...

Yenidoğan katilleri davası: 16 bin yanlış göz ameliyatı! Devletten 600 milyon...

5 bin yıllık şifa kaynağı bakın ne getirecek!

5 bin yıllık şifa kaynağı bakın ne getirecek!

ECDC’den kritik uyarı! Peynir ekmek gibi tüketilmeye başlandı

ECDC’den kritik uyarı! Peynir ekmek gibi tüketilmeye başlandı

Gelir İdaresinden Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uyarısı

Gelir İdaresinden Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi uyarısı

TSK'nın göz bebeği "bordo bereliler" hayat kurtaran eğitimler alıyor

TSK'nın göz bebeği "bordo bereliler" hayat kurtaran eğitimler alıyor

Konya'da Minibüs ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 5 kişi Yaralandı

Konya'da Minibüs ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 5 kişi Yaralandı

ÇAPA   MOTURANA AYAGINI  KOLUNU KAPTIRAN KİŞİNİN PARMAGI KOPTU

ÇAPA MOTURANA AYAGINI KOLUNU KAPTIRAN KİŞİNİN PARMAGI KOPTU

Konya Dahil 9 İlde 5 Organize Suç Örgütüne Darbe

Konya Dahil 9 İlde 5 Organize Suç Örgütüne Darbe