SEYDİŞEHİR’İN GURURU OLDULAR FİNAL ÜSTÜNE FİNAL
EĞİTİM, 21 Nisan 2021 20:28YDİŞEHİR’İN GURURU OLDULAR FİNAL ÜSTÜNE FİNAL
Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi- Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri, TEKNOFEST YARIŞMALARI tasarım aşamasında elde ettikleri başarılar ile FİNALE kalmaya, ilçemiz eğitim camiası ve halkına gurur yaşatmaya devam ediyorlar. “ Proje Okul” öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan SEYDİ-SEFER isimli Savaşan İHA Takımınınyaptığı tasarım, ön değerlendirme aşamasını başarı ile geçerek finallere ve TEKNOFEST2021’e katılmaya hak kazandı.Böylelikle SEYDİSEFER TEKNOFEST’te ilçemizi ve PROJE OKULU temsil edecekikincitakım oldu.
BU YIL FİNALE KALAN İKİNCİ TAKIM
Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’dan bu yıl tasarım aşamasını geçen, finallere ve TEKNOFEST 2021’e katılmaya hak kazanan bu ikinci takım.
12 Nisan 2021’de TÜBİTAK tarafından açıklanan sonuçlara göre Proje Okul’un HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMI, TÜBİTAK İHA Yarışmasında 1485 takım içinde kendi kategorisinde ilk 100’e girerek finale kalmayı başarmıştı. Bu gün açıklanan “Savaşan İHA Kategorisi”de ise Proje Okul’un SEYDİ-SEFER isimli takımı finale kalmayı başardı. Böylelikle Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Türkiye’de iki takım ile finale kalan nadir okullardan biri oldu.
BİNLERCE TAKIM İÇİNDEN FİNALE KALMAK VE TEKNOFESTE KATILMAK BÜYÜK BAŞARI
Dünya’nın en prestijli ve en büyük teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST’e ülkemizden ve dünyanın değişik ülkelerinden binlerce lise ve üniversite takımı, onlarca değişik kategorideki yarışmalara başvuru yapıyor ve tasarım, üretim aşamalarını başarı ile geçen takımlar finale kalarak, TEKNOFEST’e katılmaya hak kazanıyor.T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlı, T.C.Milli Savunma Bakanlığı, T.C.İç İşleri Bakanlığı gibi bir çok başkanlığın ve TÜRKİYE TEKNOLOJİ TAKIMI, TÜBİTAK,TÜRK HAVACILIK UZAY SANAYİ, ASELSAN, ROKETSAN, BAYKAR gibi bir çok kurumun ve kuruluşunpaydaş olduğu TEKNOFEST’te yer almak için lise ve üniversite düzeylerinde köklü okullar, özel ve devlet okulları büyük emek ve gayret ortaya koyup, önemli bütçeler ayırıyor. Bu bağlamda devlet okullarının orada yerini alması ve finallerde yarışması büyük başarı olarak değerlendiriliyor. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri ise bu büyük başarıyı iki takım ile ikiye katladılar.
DÖRT TAKIMLA BAŞVURU YAPTILAR ŞİMDİLİK İKİ TAKIM FİNALDE
Proje Okul, TEKNOFEST 2021’e FEN VE TEKNOLOJİ alanında dört takım ile başvuru yapıp, okulunbütün takımları ilk iki aşamada istenilen çalışmaları yaptılar. Bu başvurulardan bugüne kadar iki kategoride sonuçlar açıklandı ve finalist takımlar ilan edildi.
Şimdilik iki takım finalde ve Proje Okul takımları bu başarıyı dörde katlayabilir:
- TÜBİTAK İHA Yarışması: HEZARFENOĞULLARI İHA TAKIMI : FİNALE KALDI
- SAVAŞAN İHA Yarışması: SEYDİSEFER SAVAŞAN İHA TAKIMI: FİNALE KALDI
- BİYOTEKNOLOJİ İNIVASYON Yarışması: AKŞEMSEDDİN BT : AÇIKLANMADI
- MEB ROBOTİK ARAÇLAR Yarışması: İLMİ VEZERİ: Tasarım ve üretim aşamalarını geçen bütün takımlar finallere katılabiliyor.
“SEYDİŞEHİR’DE TEKNOFESTE GİDEN YOL, PROJE OKULDAN GEÇER.”
SEYDİSEFER Takım Kaptanı Tarık AYDEMİR; “ Geçen yıl HEZARFENOĞULLARI takımında yer alan birkaç kişi bu yıl okulumuzu yeni kazanan arkadaşlarımız ile bir araya gelerek SEYDİSEFER takımını kurduk. Savaşan İnsansız Hava Aracımız SEYDİ 2023’ü tasarladık. İki aşamayı geçerek finale kaldık ve TEKNOFEST’e katılmaya hak kazandık. Ben bu gururu ikinci kez yaşıyorum. Fen ve Teknoloji alanında her gün yeni bilgiler edindiğim ve TEKNOFEST’e katılacağım için çok mutluyum. Bu heyecanı yaşamak, teknolojiyi bir mühendis gibi tasarlayarak, üreterek ve yaşayarak öğrenmek ve TEKNOFEST heyecanını yaşamak isteyen ortaokul öğrencisi kardeşlerime seslenmek istiyorum: “ SEYDİŞEHİR’DE TEKNOFESTE GİDEN YOL FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULUNDAN GEÇER.”
“KURUM OLARAK AMASIZ, FAKATSIZ ÇALIŞARAK KAZANIYORUZ.”
Okul Müdürü Bayram Ali Çelikşunları söyledi:
Salgına rağmen idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz “ AMASIZ, FAKATSIZ” çalıştı.Bu durumu bahane olarak görmedi. Eğitimde başarının temel kriterinin “ içinde bulunulan koşul ve şartlar” olmadığını, temel kriterin “ azim ile çalışmak”bir diğer değişle “ motivasyon” ve “emek” olduğunu kanıtladılar. İnsanların dört duvar arasında bilgiye ulaşmaya çalıştığı dönemler geride kaldı. Artık çağımızda bilgi kendisinden istifade edecek insanlara ulaşmak için her yerde insanların karşısına çıkıyor. Koşullar ne olursa olsun yeterki alıcılarımız açık olsun. Şartlar ne olursa olsun eğitim, öğretim ve proje çalışmaları AMASIZ, FAKATSIZ devam ediyor ve azim ile çalışan öğrencilerimiz Allah’ın izni ve inayeti ile hedeflerine her şartta ulaşıyor. Finale kalacak çalışmalar dahi uzaktan eğitim şeklinde yapılabilir. Bunu yapabilen, bu şartlar dahilinde bile başarı elde eden çok kıymetli öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyor,her koşulda en iyisini yapmaya çalışan öğretmen kadromuzu ve öğrencilerimizi kutluyorum. SEYDİSEFER Takımının üyelerini ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum. Finale kalan bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.”
“ Ayrıca Seydişehir’imizi TÜBİTAK yarışmalarında ve TEKNOFEST gibi platformlarda başarı ile temsil eden, Seydişehir’imizin ve kurumumuzun ismini anons ettiren öğrencilerimle çok gurur duyuyorum. Bize bu gururu yaşattıkları için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.”
SEYDİSEFER SAVAŞAN İHA TAKIMI ÜYELERİ
- Tarık AYDEMİR (Proje Yöneticisi ve Takım Kaptanı)
- Mücahit KARA (Proje Yöneticisi ve Programlama)
- Muhammet Mevlüt BOĞA(Üretim ve Montaj)
- Muhammet ÇETİN (Tasarım)
- Mehmet Hanafi POLAT( Tasarım)
- Muhammet GÜLER( Üretim ve Montaj)
Proje Danışmanı ve Rehber Öğretmenleri:
Mustafa DİNÇ
Mehmet KACAROĞLU
YARIŞMANIN AMACI YÜKSEK TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEK VE İLERİDE BU ALANDA BAŞARILI OLABİLECEK GENÇLERİ KEŞFETMEK
Teknolojideki gelişmelere paralel olarak İnsansız Hava Araçları (İHA), faaliyet alanlarını gün geçtikçe geliştirmekte, git gide daha çok otonomi kazanmaktadır. Bu bağlamda yüksek otonomi gerektiren ve dünya çapında sıcak araştırma alanlarından biri olan İHA’lara savaş jetlerinin yaptığı it dalaşı (dog fight) yapabilme kabiliyeti kazandırılması hedeflenmektedir. Hali hazırda dünya çapında gözlem faaliyetlerini büyük oranda insanlı platformlardan almış olan İHA’lar, yüksek çevresel farkındalık, karar verme yeteneği ve dinamik ortamlarda planlama yeteneği gibi konularda insan zekası seviyesine yaklaşamadığı için, savaş uçakları arası hava – hava muharebe manevraları ancak insanlı uçaklar ile gerçekleştirilebilmektedir. İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmasının temel amacı, İHA’lar arası bu tarz bir hava – hava muharebe senaryosunu kontrollü bir ortamda oluşturup ileride bu konuda başarı elde edebilecek gençleri ilgili alanlara yönlendirmek, deneyim kazandırıp becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır.
EĞİTİM, 21 Nisan 2021 20:28
Yorumlar (0)