Hayat pahalılığı; yetkililer ‘yok’ diyor; halk, ‘var’ diyor!
Ekonomi, 14 Nisan 2021 07:33Hayat pahalılığı; yetkililer ‘yok’ diyor; halk, ‘var’ diyor!
Geçim sıkıntısı… Faturalar, ödemeler… Ödeyememeler… Borçlar, verecekler… İş yok, güç yok…
Esnaf zor durumda… Hayat pahalılığı… İşsizlik…
Milli Gazete yazarı Remzi Çayır, bugünkü yazısında, halkın gerçek gündemini köşesine taşıdı.
Çayır, “Geçim sıkıntısı birinci dert. İnsanca yaşamak gittikçe zorlaşıyor. Faturalar, ödemeler… Borçlar, verecekler… Sıra sıra. İnsanlar ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler… İş yok, güç yok. Gelecek ile ilgili hayaller bile flu. Üstüne bir de salgın hastalık binince, esnafın da çalışanın da vaziyeti hoş değil.” diye yazdı.
Remzi Çayır’ın, “Milletin Gündemiyle Siyasetin Gündemi Aynı Değil…” başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:
“Ramazan ayı geldi… Toklar, açların halini bilebilecek mi bakalım. Orada, burada… Uzakta, yakında kimi insanların, toplulukların zor durumda oldukları… Zulme uğradıkları, aç bırakıldıkları hatıra gelecek mi?
İftar sofralarında tıka basa yemek… Sonra da dönüp, geceyle gündüzü takas etmek alışkanlığı devam edecek mi? Yoksa orucun aslında, aç bırakılmış, zayıf düşürülmüş, sömürülmüş insanların yerine kendimizi koymak olduğu idrak edilir mi acep?
Empati… Başkasının iyiliğini istemek… Başkasının yerine kendimizi koyabilmek… Başkası olmayı becermek… Ne güzel. Yapabilmek mümkün müdür? Başaranlar çok… Çok olduğu için de, hâlâ bir umut var dağın gerisinde.
Yürüyoruz dere tepe düz. Durup düşünen çok az. Bakıyorum, sokaktaki insanların ahvaliyle, ekranlara, gazetelere yansıyan… Yukarıda oturanların gündemi çok farklı… Aşağıda insanlar günlük doğup günlük ölüyorlar.
Geçim sıkıntısı birinci dert. İnsanca yaşamak gittikçe zorlaşıyor. Faturalar, ödemeler… Borçlar, verecekler… Sıra sıra. İnsanlar ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler… İş yok, güç yok. Gelecek ile ilgili hayaller bile flu. Üstüne bir de salgın hastalık binince, esnafın da çalışanın da vaziyeti hoş değil.
Önlem… Çıkar yol yok mu? İnsanları rahatlatmak için bir yöntem, yolak da mı yok? Yok gözüküyor. Zira yukarda oturanların konuştukları, alışkanlıkları… Günlük koşuşturmalarıyla, alt katta hayat sürenlerin beklentileri, umutları, hayalleri örtüşmüyor…
Hayat pahalılığı var mı? Yetkililer yok diyor. Halk, var diyor.
İşsizlik… Yetkililer gündeme almıyor… Halk… Hele yeni okul bitirmiş, nice nice mühendis, üniversite mezunu, bezgin bir halde, atiye boş boş bakıyor…”
Ekonomi, 14 Nisan 2021 07:33
Yorumlar (0)