BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yalıhüyük'e gelen seyyar kalaycı ilgi görüyor

Yalıhüyük'e gelen seyyar kalaycı ilgi görüyor 

17 Kasım 2020
Yalıhüyük'e gelen seyyar kalaycı ilgi görüyor

Kalaycılık mesleğinin bölgede son ustalarından Ali Adak, Konya'nın Yalıhüyük ilçesinde kurduğu seyyar tezgahında ilçe sakinlerinden ilgi görüyor.

Baba mesleği olarak adlandırdığı mesleğini çocukluktan bu yana sürdüren Ali Adak (33) bakır kapların gelecekte daha çok ilgi göreceğini dile getirdi.

Kalaycılığa talebin her geçen gün arttığını belirten Adak, "Kalaycılık tarihi mirasımız. Günümüzde kullanılan metal tabaklar sağlıklı değil. Ecdadımız bakır kullanmış, hiç Alzheimer hastalığı olmamış. Ne zaman bakır kaptan vazgeçtik bu hastalık arttı." diye konuştu.

Özellikle yaz aylarından sonbahara kadar işlerinin iyi olduğunu ifade eden Adak, gelecek nesillere de bu ata mesleğini öğrettiğini kaydetti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.