banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ulusumuzun Bağımsızlığı bu kutlu günde teminat altına alındı

Ulusumuzun Bağımsızlığı bu kutlu günde teminat altına alındı 

22 Nisan 2021
Ulusumuzun Bağımsızlığı bu kutlu günde teminat altına alındı

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklal ve bağımsızlığının anayasa ile teminat altına alınan kutlu gün 23 Nisan 1920’nin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. 
Türk Milletinin kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu aziz milletin bağımsızlık yolunda kararlılığını ortaya koymuştur diyerek sözlerine başlayan Atalay, ”Ulusal egemenlik ve bağımsızlık yolunda 23 Nisan 1920 tarihi Türk tarihinin en önemli günlerinden biridir. Meclisimizin Milli Mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateş, en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. Kahraman ordumuz, birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşmayı kendine şiar edinmiş aziz milletimizden aldığı güçle, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, tarihe altın harflerle kazınan zaferlere imza atmıştır. Meclisimizin çatısı altında, ortak bir gaye etrafında birleşen aziz milletimiz, büyük zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmıştır.” Dedi.
Başkan Atalay 23 Nisan tarihinin birinci meclisin açıldığı gün olduğunu da belirterek “Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; 101 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır. Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın temsilcileri olarak dünyaya en anlamlı gözlerle bakan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor ve hepsini sevgiyle kucaklıyor gözlerinden öpüyorum.
Büyük coşku ve gururla 101. Yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm ulus  milletlere hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Şeklinde konuştu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147