banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TÜRKİYE DİYANET VAKFI SEYDİŞEHİR ŞUBESİ İYİLİK KONUTLARI YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

TÜRKİYE DİYANET VAKFI SEYDİŞEHİR ŞUBESİ İYİLİK KONUTLARI YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI 

29 Ocak 2021
TÜRKİYE DİYANET VAKFI SEYDİŞEHİR ŞUBESİ İYİLİK KONUTLARI YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığındılar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Türkiye Diyanet Vakfımız, sınırımıza yakın bölgelerde Suriye topraklarında çadırlarda çok ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren, çadırını selin sürükleyip götürdüğü, çamur içinde perişan halde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz için“Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kampanyası başlatmış ve başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru kardeşlerimizin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirme çabasına girmiştir.

Sınırımızın hemen ötesinde yaşayan bu kardeşlerimiz için her türlü insani koşulların düşünüldüğü 30 metrekare büyüklüğünde iki odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan ve her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilmektedir. Şu ana kadar yaklaşık 2000 (iki bin) konut teslim edilmiştir.

Siz de bu kampanyaya destek olarak bir aileye sıcak yuva olabilirsiniz. Bir iyilik konutunun bedeli 6.000 TL’ dir. Bir hayırseverimiz tek başına bunu karşılayabileceği gibi, isterse ortak havuza imkanı nispetinde bağışta bulunabilir. Dileyen kardeşlerimiz telefonundan SURİYE yazıp 5601SMS göndermesi durumunda 10 TL bağış yapabilirler. Zekatından vermek isteyenler de verebilirler.

Son günlerde yağan sağanak yağmur neticesi çadırlarını selin götürdüğü, yatak ve diğer eşyaların çamura battığı bölgedeki kardeşlerimize imani ve vicdani sorumluluğumuzun gereği olarak yürütülen bu kampanyaya Seydişehir Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Seydişehir Şubemiz desteklerinizi bekliyoruz. Yardımlarınızı bizzat kendiniz Müftülüğümüze ulaştırabileceğiniz gibi, din görevlilerimize emanet ederek de ulaştırabilirsiniz. Bağışlarınız makbuzukesilerek teslim alınacakve İdlib’de iyilik konutuna dönüşmek üzere ilgili hesaba ulaştırılacaktır.Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Allah hayırlarımızı kabul buyursun.

 

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147