banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Test sonuçları şoke etti: Kanserin ilacı Aspirin mi?

TTıp merkezleri kanser hastalığına karşı çözüm yolları aramaya devam ediyor. Kanser tedavisinde Aspirin kullanımına ilişkin yapılan araştırmada ise çarpıcı sonuçlar elde edildi.  

04 Temmuz 2021
Test sonuçları şoke etti: Kanserin ilacı Aspirin mi?

Kanser tedavisi ile ilgili yeni bir araştırmaya göre kanser tedavisinin yanında aspirin almak kanser hastalarının ölüm riskini yüzde 20 azaltabiliyor.

Cardiff Üniversitesi'nin araştırmasına göre ağrı kesici kanserin ilk tümörden öteye yayılma riskini de azaltıyor.

SONUÇLAR ŞAŞIRTTI
Üniversitedeki araştırmacılar 18 farklı türde kanser üzerine daha önceden yapılan 188 çalışmayı sistematik olarak inceledi. Eski araştırmaların sonuçlarını bir havuzda toplayan araştırmacılar, yaklaşık 250 bin, aspirin kullandığını belirten hastanın kanserden ölme olasılığının yüzde 20 daha az olduğunu tespit etti.

Gözlem çalışmaları neden sonuç ilişkisini kanıtlayamazken, Cardiff Üniversitesi'ndeki araştırmacılar aspirinin artık kanser tedavisinin yanında kullanılmasının etkili olacağına ilişkin yeterince kanıt bulunduğunu belirtti.

 
Cardiff'te onursal profesör olan araştırmanın başyazarı Peter Elwood, "Asprinin biyolojik mekanizmalarla ilgili yaptıkları karşısında şoke oldum" ifadelerini kullandı.

Elwood, "Araştırmamız aspirinin sadece ölüm riskini düşürmediğimi, aynı zamanda kanserin vücutta yayılmasını azalttığını gösterdi" dedi.

Profesör, sadece aspirin kullanmanın kanser tedavisine bir altenatif olmadığını da belirtti.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147