BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Taşkentte Dondurucu soğukta büyüleyen kareler

Konya'nın Taşkent ilçesinde Balcılar Şelalesi, hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düşmesi nedeniyle buz tutması sonucu sarkıklar oluştu.  

21 Ocak 2021
 Taşkentte  Dondurucu soğukta  büyüleyen kareler

Toros dağları üzerinde kurulmuş 1400 rakımlı Balcılar Mahallesi’nde, Yerköprü Şelalesine akan suyun kollarından birini oluşturan Balcılar Şelalesi, havaların soğuması nedeniyle buz tuttu. Yaklaşık 60 metre yükseklikten akan suların donması sonucu kayalıklar üzerinde buz sarkıtları oluştu. Donan şelale, fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için uğrak yeri oldu. 

Doğasever Hasan Hüseyin Kahrıman ''Balcılar'ın havası doğası çok güzel. Yaz ve kış farklı bir manzara oluşuyor. Havaların soğumasıyla şelalemiz buz tutmuş durumda.  Balcılar Şelalesi  her zaman büyüyor "dedi.

Foto:Hasan Hüseyin Kahrıman

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.