BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır? (e-Devlet çalışma izin belgesi alma işlemi) 

30 Nisan 2021
Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır?

17 günlük tam kapanma süresince İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre muaf listesinde yer alan kişiler, çalışma izin belgesi ile iş yerlerine gidebilecek. Muafiyet kapsamındaki iş yeri, fabrika/imalathane çalışanları, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden "görev belgesi" başvurusu yaparak belge temin edebilecek. Peki, çalışma izin belgesi nereden ve nasıl alınır?

Corona virüsle mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma dün akşam itibarıyla başladı.

Kapanma süresince sadece muaf olarak tanımlanan mesleklere sahip olan vatandaşlar dışarı çıkabilecek. 

Muafiyet, mesai saatleri ve güzergahla sınırlı olacak. 

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı "görev belgesi" genelgesine göre; muafiyet kapsamında olanların, e-Devlet üzerinden alacakları belgeyi denetimlerde göstermeleri zorunlu olacak.

Peki söz konusu bu belge nasıl alınacak? Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine “görev belgesi” başvurusu yapacak.

İlgili bakanlıklarla sağlanan entegrasyonlar sayesinde anlık ve otomatik olarak yapılacak bu sorgulamalar sonucunda, bildirim ile aranan şartlar arasında uyumluluğun tespiti halinde sistem üzerinden otomatik olarak görev belgesi düzenlenecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN 

Başvuruda bulunan çalışanbu belgenin çıktısını alarak işyeri yetkilisine imzalatacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.