banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRLİ ÇİFTÇİ KABAK ELETTİRMEK İÇİN 30KM GİTMEK ZORUNDA

SEYDİŞEHİRLİ ÇİFTÇİ KABAK ELETTİRMEK İÇİN 30KM GİTMEK ZORUNDA 

02 Ekim 2021
SEYDİŞEHİRLİ ÇİFTÇİ  KABAK ELETTİRMEK İÇİN  30KM GİTMEK ZORUNDA

Konyanın Seydişehir ilçesinde  son yıllarda  Cerezlik kabak üretimi  yaygınlaştı. Seydişehirin  bir çok mahahallesinde çiftçi dönümlerce araziye kabak ekmeye  başladı. Geçtiğimiz  yıllarda  üreticinin yüzünü güldüren Çerezlik kabağa  bu yıl    fazla  rağbet yok  gibi. Çiftçilerin  üretttiği  kabak çekirdeğini şu ana  kadar   satamadı. Bir çok sulama  sistemi için   borçlandıgını  ve borçlarını kabak hasadına   verdiğini kabaklar satılmayınca   kara kara düşünmeye  başladı.

Diğer taraftan  Çiftçi  Seydişehirli çerezlik kabak çekirdeği üreticisi çiftcilerimiz kabaklarını değerinde pazarlayabilmek için 30 km ilerdeki komşu Beyşehir ilçesine traktörlerle götürerek eletiyorlar Seydişehir de bu zamana kadar kabak ve fasülye eleme sisteminin kurulmaması ve toprak analiz labaratuvarın olmayışı Seydişehirli çiftcilerimizi mağdur etmekte çifcilerimiz yıllardır çözüm beklemekte"

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147